15 Mart 2016 Salı

Böyle Bir Kaptana Sahip Olduğumuz İçin Ben Gurur Duyuyorum


Bayern Münih'e 10 sayıyla kaybettik, özellikle de son 1 dakikaya kadar skor farkı bizim kontrolümüz altında giderken bir anda 10 oldu. 99 sayı yemek bir yana, deplasmanlardaki meşhur savunma sorunu, hakemler, rakibin çok çılgın atması ve bazı isimlerin kötü oyununu ekleyince kaybetmek kaçınılmaz ama inanıyorum, Abdi İpekçi'de biz bu turu geçeriz. Mesele de bu değil zaten, Sinan Güler için üzülüyorum.

Son zamanlarda formsuz olduğu doğrudur, eleştiriyoruz da bu konuda. Ama bugünü eleştiriyoruz, yarın daha iyi olacağını bilerek ve dünü asla unutmadan. Sinan Güler'in Galatasaray üzerinde emeği büyüktür, bunu kimse inkar edemez. Geçen sezonu hatırlayın, tribün çocuklarının 56 yaşında büyük bir şovla geldiği Galatasaray'da, çıkan maddi sorunda ilk olarak "para" dediklerini görürken, Sinan Güler'den bu isyanı kim duydu? Ya da bu adam değil miydi geçen sezon tek bacağıyla ve patlayan alnına rağmen Fenerbahçe karşısında efsane oynayan, maçı kazandıran?

Kötü oynayabilir, herkesin formsuz dönemi, hatta sezonları olur ama mücadeleden asla kaçmaz, elinden gelenin en iyisini yapar. Bugün kaybedebiliriz ama yarın yine Sinan Güler'le kazanırız. Futbol takımına bakıp, bazı isimlerin hatalarını kabul etmediği, ilk tepkide onlar Galatasaraylı değil diyebildikleri ve sorumluluktan kaçtığı yerde Sinan Güler çıkar ve der ki "hata benim".

Eleştiri ayrı nokta, hakaret niye, üstelik böyle bir sporcuya. Galatasaray'ın örnek, hatta arttırıyorum tarihe geçen kaptanlarından, liderlerinden biri. Örnek alınması gereken çok özelliği var, ders olarak sporcularımıza okutulması gereken. Kaptanı küstürmeyelim, dünü asla unutmayalım ve her şeyin de bitmediğini akıllara getirelim. Kazanacaksak, şampiyon olacaksak yine Sinan Güler'le olacağız, onun liderliği altında. Belki formsuz, belki iyi durumda değil ama takım iyi olacaksa yine onun takımı kucaklaması, kenardan ateşlemesi sayesinde olacaktır.


Böyle bir kaptana sahip olduğumuz için ben gurur duyuyorum, öyle zaman oluyor ki bu adamı eleştirmek bile haddimiz değil gibime geliyor..

2 yorum:

  1. sinanın kişiliğine insanlığına şu memlekette kimse laf edemez. bırak kendi takımı rakip takım taraftarı bile buna yeltenmez. ancak mecburiyetten guard yapılmaya çalışıldığından beri savunması çok kötüleşti. türkiyede 3 tane kene gibi yapışan adam vardı. doğuş balbay, sinan, göksenin di. doğuş sakatlık kadroya almama nedeniyle yok piyasada. göksenin hala aynı. ama sinanın performansı çok kötüleşti. her maç gereksiz 3 top kaybı, boş şutları kaçırması bunları geçtim ama mccollumun bloklandığı topu micov la beraber takip etti ama bloklamayı düşünmedi bile. bu maçın her türlü telafisi var ama sinanın sezonun sonuna gelinmesine rağmen form tutamamış olması kabul edilebilir değil. hem takım adına hem milli takım adına

    YanıtlaSil
  2. Evet maç yürek burktu. En kötü 3-4 sayıyla kaybedilecek maç 10 sayıyla bitti, tur zora girdi. Bu maçın dışında sezonun genelini göz önüne aldığımızda Sinan’ın geçen sezona oranla verimsiz olması biraz da takım yapısından kaynaklanıyor. Takımın oyun kuran tek oyuncusu Sinan, kapalı savunmanın üzerine gidebilen tek isim, Lasme ve Göksenin’le beraber savunmasına güvenilen isimlerden. Göksenin’in 10 dk civarı süre aldığını dikkate alırsak kısa savunması tamamen Sinan’ın omuzlarında, Blake Schilb’in, Micov’un, Lasme’ni n fazla rahat olmasından dolayı maçı çevirmek için isyan edip onları ayağa kaldıracak yegane isim. Kısaca Sinan 30 dk civarı sahada kalacak, her biri kötü savunmacı olan kısaların savunmadaki açıklarını kapatacak, dikine oynayıp rakip savunmanın dengesini bozacak, arkadaşlarına pozisyon hazırlayacak, ceza şutu kesecek ve oyun kuracak. Üstüne Ergin Ataman’ın görece kolay maçlarda bile kendisini dinlendirmediği ekleyelim. Bu yük insan olana fazla gelir. Geçen sene yapıyordu diyecek olursak; Arroyo sahadayken sadece savunma ve delicilikti işi. Arroyo enfes paslarıyla hücumda az efor sarfetmesini sağlıyordu. Bu sene hem Arroyo hem Sinan olmak zorunda. Yazında hakaret vb demişsin. Eğer Sinan’a B. Munchen maçı sonrası haddi aşan varsa Allah ıslah etsin onu demekten başka söz bulamıyorum. Sporu anlayanlar izlesin, anlamayanlar da öğrensin. Sinan bayrak adamdır. Basketbol şubesinin son 10 yıldaki tek yerli starıdır. GS aşkımız diyen Lütfi Arıboğanların, bu sene de Gönlümlerin para yoksa by dediklerini iyi hatırlamak gerek. Sinan umarım kariyeri sonrası da takımda görev alır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir