2 Mart 2016 Çarşamba

Men Cezası Almayacağımızı Düşünen Yoktu, Konuşulması Gereken Bundan Sonrası


Galatasaray'ın men cezası almayacağını düşünen yoktu herhalde, ceza geleceği gün gibi ortadaydı. Ben yine de ucuz atlatıldığını düşünüyorum, 1+1 yıl isteniyordu, 1 yılla kurtardık, 2 sene içerisinde de Avrupa Kupalarına katılım hakkı elde edemezsek ceza otomatik olarak ortadan kalkıyor. Bu da şunu söylüyor, Avrupa Kupalarına katılım hakkı alamadığın her sene ceza bir ertesi sezona devir olmayacak. Tabii bu süre zarfında Uefa sana bir ücret tavanı belirliyor ve futbolcu maaşlarını, primlerini düşürmek durumundasın. Son yıllarda gelen Şampiyonlar Ligi gelirinin de olmayacağını düşünürsek yeni gelir kalemleri yaratmak durumundayız, bu da Sneijder ve Muslera gibi isimlere veda anlamı taşıyabilir.

Aslında tablo başarısız değil, Uefa'nın o çok dalga geçtiğimiz savunmadan etkilendiğini bile söylemek mümkün. Tabloya başarısız deme nedenimiz ise Dursun Özbek'in ısrarla ceza almayacağımızı söylemesi, 8-9 ayda söylediği ama gerçeklikle uzaktan yakından alakası olmayan söylemleri ve ffp denilmesine rağmen ffp uğrunda hareket etmemeleri. Donk'a 2.5 milyon avro verilen bonservis gibi, uzağa da gitmiyorum. Benitez'in peşinden koştular, az daha 8 milyon gibi bir rakam da oraya gidiyordu. Şimdi diyorlar ki yeni bir konseptle geliyoruz ve futbol aklı olacak, bilimsel yöntemlerle hareket edeceğiz. Göreve ilk geldiğinizde neredeydiniz, bunlar neden uygulanmadı. Sonuçta bu tablo biliniyordu, Uefa ile yapılan anlaşmadan benim bile haberim varken Galatasaray yönetiminin mi haberi yoktu?

Galatasaray geçmişiyle de yüzleşmeli, bunu inkar etmiyorum. Bu süreçte yazdıklarımla benim bile büyük hatalarım oldu. Transfer rüzgarına çok kapıldım, bir anlamda sanal gerçeklik yarattım ve o rüzgarla yarını düşünmeden konuştum. Bu sebeple de hızlı yaşayan hızlı öldü. 

Ama asıl mesele dün değil, bugün ne yapacağımız. Bugünden başlayarak yarını en iyi şekilde kurgulamak gerekiyor. Bu sezonu gözden çıkaramayız, Avrupa Kupası katılım hakkı elde edip şu men cezasını silmek gerekiyor ki Şampiyonlar Ligi hakkı alınamayacağı bir sezon bu cezanın çekilecek olması da minik bir teselli. Bir şekilde ayağa kalkmak, katılım hakkı elde etmek lazım. Bu anlamda da bugün oynayacağımız Akhisar maçı sezonun en önemli maçı bile olabilir. Yeni teknik direktör için de yeni sezonu düşünmek lazım derken bugünü de unutmayarak hareket edilmeli.

Daha önce de yazdıklarımızı tekrar etmek gerekirse, Galatasaray'ın öncelikle bir futbol aklı bulması gerekecek. Takımın da sıfırlanmaya ihtiyacı var, bu anlamda yeni yabancı sınırı bir avantaj. Makul ve genç isimler gelmeli, daha çok sözleşmesi biten isimlere bakılmalı. Bu süre zarfında iyi teklif gelen her futbolcu da gidebilir, şimdiden bazı ayrılıklara kendimizi hazırlayalım. Futbolcu sözleşmelerinde indirime de gitmek gerekecek, bu olmazsa olmazdır. Bunun adı feda mı başka bir şey mi bilmiyorum ama Galatasaray'ın bu maaş dengesini mümkün olduğunda aza indirmesi ve 2-3 sezon içerisinde de başkalaşımı yaşaması lazım. Bu konuda doğru örnekler var, Dortmund zamanında bunu yaptı ve bugün geldiği nokta. Ya da Beşiktaş'ın feda'sıyla dalga geçiliyordu ama bugün geldiği noktalar.

Bu cezada belki en az suçlu Dursun Özbek yönetimi ama söylemleri ve yönetim tarzlarıyla da süreci kötü yönettiklerini, onların da ffp kapsamında hareket etmediklerini söyleyebilirim. Güvenmiyorum da, bu sebeple mali kongrede seçim kararı çıkmasını umuyorum. Galatasaray'ın daha güçlü ve doğru insanlarla yönetilmeye ihtiyacı var..

6 yorum:

  1. ''Ama asıl mesele dün değil, bugün ne yapacağımız.''

    bence asıl mesele dün yeğen.

    daha dün naklen yayın ihalesi 400 milyon dolara dayandı.

    daha dün 55 binlik stad açıldı(ttarena)

    daha dün 4 senede 3 şampiyonluk kazanıldı ve dolayısıyla şampiyonluktan gelen maddi gelirler arttı.

    daha dün 4 yıl üst üste cl ye gidildi.ve 80 milyon avrolar kazanıldı.

    dün bunlar oldu ama bugün ffp cezası geldi.bu işte bir terslik yokmu hafız.demekki birileri gelen paraları cebellezi yapıyor.ve memlekette bunun önüne kimse geçmiyor.dün önemli yeğen.dünü düzeltmezsen bugünü kurtarsan bile yarın gene birileri gelip kulübü soyacak.

    ''Bu cezada belki en az suçlu Dursun Özbek''

    bunada fazla katılmıyorum.acil eylem planı sıfır bir başkan.2015-2016 yaz transfer döneminde eğer feda denilseydi bence bu ceza gelmezdi.feda da kasıt bonservis falan değil hafız.oyuncu maaşlarını 40 milyondan 20 milyona düşürseydi ve 3-4 oyuncu iyi fiyatlara satılabilirdi.takım şampiyon olmuş.oyuncular değerli durumdaydı.düğmeye basılsaydı 50 milyon avroluk bir artı yaratılırdı çok rahat.ama başkan ne saçmaladı hatırlarsan.şuraya bak.ceza kapıda olan kulübün başkanı messi neymar ı alabiriz falan diyor.

    http://www.milliyet.com.tr/dursun-ozbek-messi-ve-neymar-galatasaray-2083906-skorerhaber/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tamam da sadece bir cümleye yorum yapmışsınız ama cümlenin devamında aynen sizin yazdıklarınızı yazmışım.

      "yönetim tarzlarıyla da süreci kötü yönettiklerini, onların da ffp kapsamında hareket etmediklerini söyleyebilirim. Güvenmiyorum da, bu sebeple mali kongrede seçim kararı çıkmasını umuyorum."

      bunu neden paylaşmadınız :)

      Sil
    2. en az suçlu deyince şalterler attı tabi :)

      Sil
    3. Ben orada Canaydın, Polat ve Aysal'ın 2. dönemi gibi isimlere kıyasla yazdım.

      Sil
  2. Cezanın az olması pek lehimize değil diye düşünüyorum. Ağır bir ceza gelseydi lisecilerin beli kırılırdı belki. Hani İngiltere'nin Heisel faciasından sonra sıfırdan futbolu düzenlemesi gibi. Bizim sorunumuz lisecilerin çalıp, çırpıp, üstünü örterek kulübün üzerinde parazit yaşaması. Bu ortadan kalkmadığı sürece kulüp halka sana bana projelere açılmadığı sürece kaos camianın üzerinden eksik olmaz.

    YanıtlaSil
  3. limit olarak 65 milyon euro tavan belirlendiği söyeleniyor haberlerde. bu maaş bütçesi içerisinde elinde olan iyi oyuncuların maaş ödemelerinde sıkıntı yaşamaz takım. muslera, sneider, podolski, selçuk kontratları sorun olmaz . diger alternatif pozisyonlar için scout ekibinin iyi çaılışıp düşük maaşlı futbolcular alması gerekiyor. Örnek olarak 4 futbolcuya 4 milyon 10 futblocuya 3 milyon 11 futbolcuya 1 milyon verse bile 55 milyon eder. 10 milyonda personel harcamalarına ayrılabilir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir