20 Mart 2016 Pazar

Heyecanlı Bir Kadro, Keyifli Bir Türk Milli Takımı


Önce bir Galatasaraylı olarak yazayım, Sinan Gümüş'ün sakatlığı açıklanan son Milli Takım kadrosunun ardından beni tekrar üzdü. Formdaydı, yükselerek geliyordu. Son kadroya baktığımda her ne durumda olursa olsun Yasin Öztekin'i tekrar görünce Sinan Gümüş sağlıklı kalabilseydi kesin şu kadroda yer alırdı dedim ve Euro 2016 için de büyük bir şansı vardı.

Genel itibariyle bakınca, beklediğim kadro, çok fazla şaşırdığım isim yok. Hakkaniyetli de diyebilirim, formda olan isimlerin yanında yeni ve genç isimleri de görüyoruz. Ayrıca Nuri Şahin'e de hoş geldin denilmiş, seni unutmadık mesajı bu. Uzun zamandır sakatlığı vardı ama kalitesi ortada bir isim. 

Fatih Terim de A Milli Takım'da Nuri Şahin'i ilk oynatan teknik adam, unutmadığını gösterdi. Ömer Toprak'ın ise sakatlığı olduğu söyleniyor, o yüzden yok. Bu kadroda yer alacağını düşünüyorum ki onun varlığı savunma anlamında Milli Takım'ın seviyesini en az iki sınıf yukarı çeker. Çünkü en zayıf pozisyonlarımızdan biri stoper.

Ersan Gülüm yok mesela, Burak Yılmaz ise sakatlığına rağmen çağrılmış. Ersan Gülüm için "gözden uzak, gönülden uzak" günleri başlamış olabilir ama forvetsizlik Burak Yılmaz'ı mecbur kılıyor. Stoper pozisyonundan daha zayıf bir pozisyon varsa o da forvet rotasyonu. Cenk Tosun, şu takımın sağlıklı tek forveti. Emre Güral, Muhammet Demir gibi isimler de düşünülebilir. 

Yeni isimler de var tabii. Altınordu'dan gelen Çağlar Söyüncü gibi. Kendisinden büyük bir gelecek bekleniyor, çok yetenekli bir stoper. Ahmet Çalık'ı da o sınıfa sokabiliriz. Sol bek için ise üç iddialı isim var, ikisi seçilmiş. Hasan Ali Kaldırım da fazlasıyla hak ediyordu ama İsmail Köybaşı sürekli oynuyor ve iyi durumda. Caner Erkin de Terim'in olmazsa olmaz sol beki. Neden bu seçildi diyemem, sol bek konusunda saygı duyuyorum. Sağ bek için ise Gökhan Gönül ve Şener Özbayraklı'dan vazgeçmiyor Terim. Doğru da yapıyor, neredeyse tüm elemelerde Şener Özbayraklı oynadı. Konyasporlu Ömer Ali Şahiner de bu rotasyon için bekliyor, kadroda olmasa bile iyi bir sağ bek daha var.

Diğer isimler klasik olduğundan, çok üzerinde durmuyorum. Yasin Öztekin'in varlığını sorguladım bir tek, onun dışında doğru rotasyon. Gökhan Töre zaten sakat, Volkan Şen, Kerim Frei, Alper Potuk gibi isimler de hak etti. Arda Turan, Ozan Tufan, Mehmet Topal, Hakan Çalhanoğlu, Oğuzhan Özyakup ve Selçuk İnan zaten klasikler. En güçlü rotasyonumuz da bu orta saha ve forvetin arkasındaki hücum hattı.

Tartışılan konu Volkan Demirel. Ülkenin en iyi yerli kalecisi, onun seviyesinde bir yerli kaleci olmadığını ben de biliyorum ama doğru olan bu. Yaptığının bir yaptırımı olmalı, formayı terk etti ve gitti. Milli Takım'ı kulüp mantığıyla yönetemezsiniz, bu formanın büyük bir ağırlığı var. Dünya'nın en iyi kalecisi olsa bile bu gösterilen duruşun gelecek herhangi bir başarıdan daha önemli ve değerli olduğunu düşünüyorum. 

Volkan Babacan'la elemeleri geçtik zaten. Şu an oynayan Harun Tekin yedeği. Muammer Yıldırım'ın Mersin'de önemli işler yaptığını düşünüyorum. Onur Kıvrak'ın da durumuna bakacaklar, o da tecrübeli bir isim. Hatta son haftalardaki formuyla Tolga Zengin de olabilirdi, atlamamak lazım.

1 yorum:

  1. Hakan Çalhanoğlu yok çok büyük bir kayıp. En azindan yerini doldurabilecek Yunus var açıkcası ben Yunus ' u daha çok beğeniyorum. Hakan top rakipte olunca oyundan düşüyor resmen takim 10 kişi kalıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir