30 Mart 2016 Çarşamba

Kaybetmeme Alışkanlığının Yerini Kazanma Alışkanlığı Aldı


13 maçtır kaybetmeyen bir Milli Takım, son 7 maçında da 6 galibiyet almış. Hepsinin ötesinde, 2015 yılında hiç kaybetmediler ve 2016 yılına da kazanarak girdik. İbrahimovic'siz İsveç'i ölçü olarak görmeyenler olabilir ama grubunu lider tamamlamış Avusturya'yı kendi sahasında yenmenin adı kaybetmemenin yerini kazanma alışkanlığına bırakmaya başlamasıdır. 

Genç bir kadro ve yakalanan iyi bir jenerasyon var. Arda Turan, Hakan Çalhanoğlu gibi uluslararası yıldızlara da sahibiz ve bu genç yapıyı bir araya getiren, onları futbol oynamaya yönelten Fatih Terim faktörünü de eklersek Euro 2016 için başarı beklentisi var. Stoper pozisyonunda sorun görünüyor gibi ama Ömer Toprak'ın geri döneceğini düşünüyorum, o geldiğinde seviye yükselir ki Serdar Aziz, Hakan Balta gibi isimler de sakatlığı yüzünden yoktu. Ayrıca son iki hazırlık maçı gösterdi ki Mehmet Topal'ı stoper olarak kullanmak ve katkı almak mümkün. Hatta kadronun da oluştuğunu düşünüyorum;

Babacan
Gönül Topal Toprak (S.Aziz) Caner
Selçuk Ozan Oğuzhan
Çalhanoğlu Cenk Arda

Pozisyon değişimleri de mümkün, Arda orta sahaya geçebilir, kanada Volkan Şen'i atabiliriz, Mehmet Topal orta sahaya gelebilir, kenarda Yunus Mallı var, onu da kanatta kullanmak mümkün. Son iki maçın diğer getirisi de Cenk Tosun ki santraforumuzu bulduk ama alternatifi yaratamadık. Burak Yılmaz'ı bekliyor görünüyoruz ama ne durumda gelecek bilmiyorum. Şu kadroda Mehmet Batdal, Emre Güral, Muhammet Demir gibi isimler de denenebilirdi ama hocanın tercihi bu yönde.

Selçuk İnan'ın Milli Takım'da oynadığı pozisyon Galatasaray için de bir mesaj aslında. Temposunun düştüğünden bahsediyoruz, yanında iki tempolu orta sahayla, orta sahanın en gerisinde çok daha etkili ki temposuyla değil, aklıyla oynuyor. Hücumda kilit rolü azaldı, şutlara Ozan Tufan vurur oldu belki ama savunma katkısı yükseldi, geriden oyunu mükemmel yönlendiriyor. Bu da bir kazanım mesela.

Beklentim yüksek, Fatih Terim faktörü de en büyük etken. İyi bir oyuncu kadrosu yakaladık, uzun zamandır bir aradalar ve alışkanlığı da kazanmış durumdalar. Her iki maçta da oynayacağımız sistem, formasyon az çok ortaya çıktı, çok ufak dokunuşlarla fazlasıyla iddialı konuma geçebiliriz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir