9 Nisan 2016 Cumartesi

Bir Tarafta Rizespor Maçı İçin Konan Prim, Diğer Tarafta Parasını Alamayıp Maça Çıkamayan Jewell Loyd


Bir yanda Rizespor galibiyeti için koyulan prim, diğer tarafta parasını alamayan ve maça çıkmak istemeyen Jewell Loyd. Loyd takımın en önemli ismi, bu sezonu sırtlamaya çalışan, mücadele eden, formanın hakkını veren bir sporcu. Galatasaray Basketbol Kadın Takımı bildiğiniz gibi Euroleague şampiyonu olmuş bir takım, sonrasında takımın içinin nasıl boşaltıldığını yazmıştım, Ekrem Memnun ki Galatasaray uğruna Milli Takım'ı bırakmış bir hoca. 

O takım ekonomik sorunlarla uğraşıyorken ve playoff ilk maçına çıkacakken sporcunun parası ödenmiyor ve maça çıkmıyor. Diğer tarafta ise giydiği formanın Galatasaray olduğunu unutmuş futbol takımı. 8.lik mücadelesinde (bence 8.lik bile garanti değil) maçı kazansınlar diye koyulan prim ve onu da kazanamadılar.

Kendi sahanda bu Rizespor'u da yenemiyorsan diye bir cümle kurmak isterdim ama Rizesporlu arkadaşlarımın da "bu Galatasaray'ı yenemiyorsanız" diye bir cevap vermesinden korkarım ki haklılar. Hadi Galatasaray'da kalayım, Eskişehirspor'dan 4 yemiş bir takım, bu Rizespor maçı gibi öyle maçlar oynadık ki bu sezon. Şaşırtıcı değil bu beraberlik, 88'de 1-0 öne geçip 90+3'de maçın 1-1 olması gibi şeyler sürpriz değil.

Riekerink bir şeyler deniyor, iyi ya da kötü, gerçi daha çok kötü diyelim. Bugün 3. değişiklik hakkını kullanmadı mesela, sağ bekte Koray Günter'i kullandı, Olcan Adın'da ısrar etti, Linnes'i oyuna sürmedi. Oysa galibiyet arıyorduk, sağ tarafı aktif şekilde kullanabilirdik. Bu hata, Koray Günter'i eleştiremem, çünkü sağ bek değil. Ama Umut Bulut'u değil de Volkan Pala'yı tercih etti, orada da Podolski'yi çıkarması hata olmasına rağmen. Deniyor yani, kendi kapasitesi dahilinde yeni bir şeyler ortaya sunmak istiyor ama malzeme bu.

Sneijder, Selçuk İnan gibi isimler olmadığında futbol aklı eksik, o aklı kısmen Emre Çolak gidermeye çalıştı, çok çabaladı ki iyi de oynadığını düşünüyorum. Taa ki ceza sahasının yanında yaptığı faule kadar, kendisi için yarattığı tüm iyiyi o faulle yıktı. Muslera'nın hatası var, oldukça da formsuz ama şu görüntü sonrasında Muslera demek olmaz, olmamalı. Muslera'yla yürüdü bu takım, bugün yürüyemiyorsa hata onun değil. Orada ihaleyi Donk'a çıkarmalı, vurdurduğu kafayla.

Denayer'i beğendim, bana göre maçın da adamı, tek başına yaptığı savunmayla. Carole de etkiliydi, özellikle de savunma kısmında. Hatta sağ kanatta kademe yapayım derken sarı kart cezalısı oldu ki Fenerbahçe maçı öncesinde büyük handikap olacak. Biraz da Emre Çolak'ı bu isimlere yaklaştıracağım ama yaptırdığı o faul her şeyi yıktı. Yasin Öztekin istekli, arıyor, yüzde 90 yanlış karar veriyor ama yine istatistik yaptı, o da ilginç durum. Podolski'ye ise top gelmiyor, kullanılmıyor eyvallah ama mücadelesini yine göremedim.

Rakipte Kweuke uzun zamandır sakat, Deniz Kadah'ın da yokluğunu eklediğimizde gol atacak isimleri kalmamıştı, onları bu durumda yakalamışken dememin sebebi bu. Son haftalarda onlar da sorun yaşıyorlar, Galatasaray'a benzerdi durumları. Kontralarla yürümek istediler, pozisyon da yakaladılar ama bitirici etkiden uzaktaydılar. Galatasaray'ın o kadar pozisyonu yok mesela, ancak bireysel çabalarla yaratılan birkaç hareket.

3 yorum:

  1. dostum musleraya laf yok eywallah ama bu sezon kacinci hatali yedigi gol bu. bu teknik adamdan bir sey olmaz takimi ileri tasiyan tek isim linnes ama oyuna dahi almiyor. birde koraydan sence dmc olur mu. sag bek oynadgi kadar bence defansif orta saha daha iyi oynar tabi 3 lu orta sahada fizik olarak iyi bilekleride fena degil .

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu sezon formsuz, eyvallah da bu sezon kim formda. Muslera öyle şeyler kazandırdı ki, bu kötü sezonda ona kötülüğü konduramıyorum.

      Günter konusunda ise, aslında Dortmund geçmişinde oynamışlığı var, hatta stopere sonradan geçenlerden. Oyun aklı var, malum altyapısıyla. Sağ bek oynayabildiğine göre denenebilir, neden olmasın. Onu da görelim.

      Sil
  2. Koray dan olur gibi geliyor ama oyle bir teknik adam gelmesi lazim ki ezberleri bozmasi lazim. hollanda kokennli hocanin yaptiklarini gorunce futboldan soguyorum. hic bisey bilmiyosan 5 4 1 oynat 3 5 2 nin degisik versiyonu umarim fener macinda muslera formda olur

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir