9 Nisan 2016 Cumartesi

Yalnız Adam "Ekrem Memnun"


Bir yönetim düşünün ki basketbolcusunun bir maaş alacağı olduğunu resmi internet sitesinden yayınlasın. Jewell Loyd konusunda yapılan açıklamayı okudum ve utandım. Sporcunuzun bir maaş alacağı var (sözleşmenin detaylarını da bilmiyoruz), belki bu sezon ilk defa başına gelmedi, birkaç seferdir tekrarlayınca artık yaptırım noktasına geldi ve böyle bir karar aldı. Jewell Loyd'u asla suçlayamam, çünkü yıllardır öyle hadiseler gördük ki şaşırtmıyor. Oysa bu yönetimin kendince en büyük gurur kaynağı "sporcularımızın maaşını günü gününe ödüyoruz" değil miydi?

Kadın basketbol takımının konusu oldukça uzun. Şöyle başlayalım, Galatasaray'ın yüz akı branşlarından biridir ve tarihi büyük başarılarla doludur. Galatasaray'ın mottosu Avrupa'da başarıdır ya, bu takımın hem Euroleague hem Euro Cup şampiyonlukları vardır mesela. Dörtlü finalleri, ligde kazanılan kupalara girmiyorum bile, her dönem Galatasaray'ı gururlandıran bir branş. Ama dönemin bazı yöneticileri bu gururu görmemiş ve takımın küme düşmesine seyirci kalmışlardır (erkek takımı da direkten dönmüştü). Sonra o takım yeniden ayağa kalkmış ve nasıl bir hanedan olduğunu kanıtlamıştır.

Galatasaray'ın kadın basketbolunda yarattığı hanedanlığın temel taşlarından biri de Ekrem Memnun. Fatih Terim için ne söylersek, kadın basketbolu için de Ekrem Memnun o. Galatasaray'daki 2. döneminde yaptıkları, eskiye de dönmeyelim. Euroleague şampiyonu bir takım vardı, Fenerbahçe'yi finalde yenip kupayı kazanan. O takıma yatırım yapmak, o hanedanlığı sürdürmek yerine biz bütçeden kıstık, kıstığımız bütçenin şartlarına da uymayarak. Mali sorunlar yaşandı, basketbolcular gitti geldi ama Ekrem Memnun ayakta kaldı, geçen sezon rahat bir şampiyonluk kazandık.

Bu sezona bakıyorum, önce sponsor bulunamadı, daha doğrusu beğenilmedi. Bütçe de düştü, yine önemli isimler kaybedildi ama Ekrem Memnun iddia yaratmak için savaştı, savaşıyor. Galatasaray uğruna Milli Takım'dan vazgeçti bu adam, federasyon da bunu cezalandırdı ve biz bununla sezon boyunca uğraştık ama kendi yarattığımız dertlerden sıra gelmedi. 

Daha önemlisi, federasyonla Ekrem Memnun tek başına savaştı, hangi Galatasaray yöneticisi yanında durdu? "Sen kimsin Harun" derken büyük prim yapmıştı Dursun Özbek, durabildiniz mi bu söylemin arkasında, ne oldu yaptırımınız? Kizer'i kaybettiniz, hükmen mağlup ilan edildiniz ve hakkınız gasp edilirken bunu sessiz sedasız izlediniz, bir tek Ekrem Memnun konuştu. Tek başına.

Bu tabloda nasıl motivasyon sağlayabilirsiniz? Şu tablodan daha doğal ne olabilir. Geçen sezon erkek basketbol takımını izledik, aynı senaryo. Hani paralar ödeniyordu, takımın en önemli ismi en önemli maça çıkmadı ve haklı. Bir de resmi siteden açıklama yaparak oyuncuyu taraftara kötü göstermeye çalışıyorsunuz ama yemiyor taraftar, böyle bilinsin.

Sezon bitiminde Ekrem Memnun şu takımdan ayrılsa hangi yüzle "kal" denilecek ve niye kalsın. Evet büyük Galatasaraylı, hepimizden daha büyük. Yıllardır da nelerle savaştığını görüyoruz, pes etmedi ama pes ettirme noktasına getirildi. Bu süreçte yanında kim durdu, neden yalnız bırakıldı?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir