14 Mayıs 2016 Cumartesi

Hangi Forma Rengi, Hangi Galatasaraylı Futbolcu?

Twitter'da yakın geçmişe yönelik fotoğraflar paylaşırken turuncu formalı bir Kewell fotoğrafı da paylaştım ve iş "hangi forma rengi, hangi futbolcuyu hatırlatıyor" noktasına geldi. Ben de twitter ahalisine sordum, güzel de bir format yarattığımı düşünüyorum ve en çok oy alan isimleri buradan paylaşacağımı belirtmiştim. İlgiye, alakaya çok teşekkür ederim. Bakalım hangi forma rengi, hangi futbolcuyu daha çok anımsattı. Tabii yine yakın geçmiş sınırları içerisinde ve tek renkli formalar üzerinden yürüdük..


Turuncu - Harry Kewell

Bunun tartışması yok, hatta bu konu da Kewell ve turuncu forma ilişkisi üzerine çıktı. 3rd deniyor bu tarz alternatif renkli formalara. Turuncu da bunun en iyi örneklerinden biriydi ve o dönem transfer edilen Harry Kewell da bu formayı en iyi şekilde taşıdı. Lincoln cevabı da çok mesela bu renk üzerine ama Kewell'ın bıraktığı izlenim çok daha büyük.


Mor - Abdul Kader Keita

Turuncu forma tutunca bunun devamını aynı renkle getirmek yerine farklı bir renkle devam etmek istediler ve mor forma çıkardılar. Çok tuttuğum, sevdiğim bir forma olmadı. Hatta Elano gelir bu forma denilince aklıma, o da formayı sevmediğinden ötürü ama ağırlıkla Keita cevabı geldi. Keita da o sezon transfer olmuştu ve görsel kalite anlamında akıllarımızda kalan bir performansı vardı.


Krem - Zvjezdan Misimovic

2010-2011 sezonunun alternatif renklerinden biriydi. O dönem giyilen pembe forma da vardı ki iki alternatif renkte forma üretildi. Krem renkli formaya gelen karışık oylar var, Servet Çetin ismi de çok çıkmış mesela ama beklediğim gibi Misimovic cevabı daha çok söylendi. O sezon çok fazla oynayamadı, kadro dışı bırakılma hadisesini hatırlarsınız. Sahada olduğu sürece en çok giydiği forma bu renkti. Hem hikayesinden hem de bu detaydan kaynaklı olabilir.


Sarı - Johan Elmander

Bu forma için de "özlem" diyorum, uzun zamandır kullanılmayan bir formaydı. Oysa düz sarı Galatasaray'a fazlasıyla yakışan bir renk, uzun süre kullanılmamış olması büyük bir hata. 2011-2012 sezonunun da bence en güzel formasıydı ki akıllara Johan Elmander'i getirir. Ujfalusi ve Baros da çok söylenen isimlerden ama Elmander net şekilde daha çok akıllara gelmiş. Kewell - turuncu misali bir izlenim olduğunu düşünüyorum.


Siyah - Didier Drogba 

Siyah rengi için birçok isim söylenmiş. Ümit Karan ismi çok çıkmış mesela, Nonda, Song, Melo diye de uzuyor ama en çok oyu Didier Drogba almış. 2013-2014 sezonunda siyah formayı giydi ama bu formayla Galatasaray üzerinden çok fazla anısı yok aslında, Emirates Cup'ı sayabiliriz bir tek. Nedenini çok çözemedim ama sandığa da saygılıyız elbette, kazanan Drogba.


Kırmızı - Didier Drogba

Kırmızı forma için kazanması sürpriz değil mesela, Akhisar maçı akıllara geliyor ya da deplasmanda oynanan Juventus maçı. Her iki sezonda da bu formayı giymiş ve bu forma altında önemli golleri var. Siyah renginde kazanması sürprizdi, gerçi orada oylar çok dağıldı. Kırmızı konusunda ise ağırlıkla çıkan isim kendisinin, akıllarda kalan golleri var.


Beyaz - Gheorghe Hagi

Akıllara haliyle Uefa Kupasının kazanıldığı sezon geliyor, 99-2000. O sezonda da uğurlu formamız beyaz renkliydi ve finalde de bu formayla çıktık, kazandık. Akıllara gelen ilk isim de doğal olarak Hagi oldu. Popescu'nun ismi de (son attığı penaltı ile alakalı olabilir) çok var ama Hagi ismi ağırlıklı çıkan isim ve kazanan. Çok da yakıştığını düşünüyorum. Gerçi Galatasaray dediğimizde akla gelen ilk isimlerden biri Hagi, bir forma rengine de bağlamamak lazım.


Pembe - Arda Turan / Juan Pablo Pino

Hemen hemen eşit oylar, bu yüzden iki kazanan yazıyorum. Benim aklıma Pino geliyor daha çok, nedenini bilmiyorum. Arda Turan ise sezon başında bu forma rengiyle alakalı yaptığı yorumla geliyor olabilir. Galatasaray'a yakışmayan bir formaydı, o sezonun kötülüğünü de düşünerek bu formayı hiç iyi hatırlamıyorum ama aklımda kalan isim Pino.


Yeşil - Fernando Muslera

Oy birliği sağlanan şık oldu. Yeşil renkli kaleci formalarını daha çok 2011-2012'den sonra giymeye başladık ve Muslera denildiğinde de yeşil kaleci forması akıllara geliyor. Bu formayla büyük başarılar kazandırdı ve bizleri mutlu etti. Hatta kaleci forması sattıran ilk isim bile olabilir, yeşil kaleci formaları Galatasaraylılar için çok modaydı. Her zaman da satılır.

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir