9 Mayıs 2016 Pazartesi

Mazeret Üretmedi, Ekstra Talepleri Olmadı, İyi Kötü Denedi, Deniyor


"Donk geçen sezon Kasımpaşa'nın en iyi oyuncusuydu. Şimdi Galatasaray'da. Suçlanacak biri varsa beni suçlayabilirsiniz"

Bu sözle başlayalım, Sinan Yılmaz da değindi buna. Riekerink karakterli bir adam. Donk hamlesi Donk'dan kaynaklı kötü sonuçlanmış olabilir ama Riekerink hatayı üstüne alıyor. Bu transferi kendi yapmadı, ilerleyen sezonlarda Donk'la bir işi olmayacak ama mazeret üretmiyor, en önemli özelliği de bu.

İyi bir teknik direktör olduğu iddiasında değilim ki zaten teknik direktör de değil, kariyerini daha çok genç takımlarda antrenör olarak geçirmiş bir isim. Buraya gelme nedeni de o, altyapıyı yeniden kurgulamak adına. Sorumluluk aldı, ateşten gömlek giydi. Öyle bir enkaz devraldı ki hem kafa olarak bitmiş hem de futbol oynamayı unutmuş bir topluluk varken son haftalara bakınca takımın futbol oynamayı da öğrendiğini, hücum iştahının arttığını görüyoruz. 

Gemiyi karaya yanaştırdı, burası da net. Ligde 5. olmak zor ama Türkiye Kupası finali kıymetli. Oyun iştahının yükselmesi de final öncesi umut verici. Bunu da mazeret üretmeden başardı. Geldiğinde takımın yarısı sakattı, bir kere sakatlıklardan bahsetmedi. İçerden çözüm üretmeye çalıştı, kısmen de başarılı oldu. Bu süreçte Emre Çolak'ı kazandı mesela, ısrar ediyor. 

İyi kötü deniyor, sabit düşünceleri yok. Formasyonla da oynuyor, futbolcuların yerleriyle de. Semih Kaya'yı bek denedi, Podolski'yi forvete attı, Emre Çolak için ısrarlı gibi, mazeret üretmeden imkanlar dahilinde yeni şeyler denemesi olumlu. Malzeme bu nihayetinde, elimizde iyi bir kadro yok. Beşiktaş'ın dün kulübeden getirdiği isimler Cenk Tosun ve Gökhan Töre, daha Kerim Frei de beklerken. Bizim ise Sinan Gümüş, o da yeni döndü.

Hataları da var, oyuncu değişiklikleri, bazı anlamsız ısrarları, genç futbolculara sık şans vermemesi gibi ama benim için önemli nokta maç izlerken yeniden heyecan yaşamak, bunu yaşamaya başladım. Gemiyi karaya yanaştırmak lazımdı, onu da başardığını düşünüyorum. Öyle bir görev ki, başarısız olsanız sizin için algı değişecek, altyapıda yapacağınız işten de olacaksınız. Siz ise bu görevi çıkar olmadan kabul ettiniz, ekstra bir talebiniz de olmadı. Bu sorumluluk duygusu ve karakterdir. Nihayetinde ben kendisini kötü hatırlamayacağım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir