1 Haziran 2016 Çarşamba

Caner Erkin Inter'de


Türkiye'nin en iyi sol beki olduğundan kuşkum yok, hatta Avrupa çapında önemli bir isim. Böyle bir futbolcuyu da Fenerbahçe'nin takımda tutmaması, hatta sorunlu ayrılması büyük bir hata. Bu sezon daha çok Hasan Ali Kaldırım oynamış olabilir ya da Fenerbahçe yeni bir transfer mutlaka yapacak ama Caner Erkin'in seviyesi yüksek noktada ki yakalamak güç. Fenerbahçe için büyük bir kayıp. Gitmeleri durumunda Mehmet Topal ve Gökhan Gönül için de olduğu gibi. Neyse, bu onların kendi iç meselesi, Fenerbahçeli arkadaşlar daha iyi yorumlar.

Caner Erkin açısından baktığımda sevindim, Inter önemli bir takım, yeniden ayağa kalkmaya çalışan bir ekip. Tabii akıllandılar, geçen sezon bol keseden harcarken bu sezon daha akılcı hareketler var. Banega da gelirken bonservisi yoktu, Caner Erkin'in de yok. Daha Caner Erkin 27 yaşında, belki de en iyi dönemlerini yaşayacak ki Mancini'nin Inter'i için güzel hamle. 

Telles'den beklediklerini alamadıkları için Nagatomo ile oynuyorlardı ve onun da sözleşmesini uzattılar ama Caner Erkin onun önüne alınan bir isim. Mancini sık formasyon değiştiren bir isim, çoğu zaman kanatlara kıyıp beklerinin bütün kanadı kullanmasını istiyor. Caner Erkin de alınabilecek en iyi hücum beklerinden biriydi, Telles bunu karşılayamadı ama Caner Erkin karşılar. Futbolu da mutlaka daha büyüyecek, dediğim gibi en iyi olmasını beklediğim dönem. Ülke futbolunun da alternatifi olmayan futbolcularından biri.

Zamanında Inter, Okan Buruk ve Emre Belözoğlu'nu da Galatasaray'dan bonservis ödemeden almıştı. Şimdi aynı tarife Caner Erkin için uygulandı. En doğru piyasa da bu ama tam anlamıyla bir türlü işin içerisine girmedik, bonservisi olmayan isimleri değerlendiremiyoruz. Inter ise bu tarz hamlelerle ekonomik anlamda da beli doğrultmaya çalışıyor, hem de takımı daha çok güçlendirerek. Ayrıca yeni bir gelişme değil, uzun zamandır konuşulan bir transferdi.

Galatasaray'a gelirsek, Telles'in dönüşü hayırlı olsun diyelim. Gittiği gün de söylemiştim, opsiyonu zorunlu satın alma üzerine değildi ama böyle bir algı doğdu. Galatasaray'ın Telles gibi bir ismi de kiralık yollaması bu anlamda hataydı, hem para kazanamadık hem de takımı güçsüz kıldık. Şimdi şu söylenecek "İtalya mutlaka Telles'e yaramıştır". Ama 8.5 milyon avro beklerken Inter akıllıca bir hareketle bonservis ödemeden daha iyisini aldı. Telles'e karşı değilim, hatta çok da severim ama ortada büyük bir transfer hatası vardı.

Caner Erkin'e dönersek, Galatasaray geçmişi de var tabii. Hatta kendisini gerçek anlamda ısrarla sol bek oynatan isim isim de Rijkaard'dır. O dönem beğenmiyorduk tabii, Atletico Madrid maçı da asla unutulmaz ama ilk kez o dönem sol bek izler olduk, sonrasında Ersun Yanal'la birlikte Avrupa'nın en iyi sol beklerinden birine dönüştü, bugün de Inter. Fenerbahçe'nin Caner Erkin gibi bir isimden para kazanamaması büyük hata, daha da önemlisi yerli iskeletinin en önemli parçalarından birini kaybetmesi. Ama Türk futbolcuları Avrupa'ya açılsın, bunu destekliyorum. Yabancı kontenjanı bu günler için var ki bence çok da yararlı oldu..

1 yorum:

  1. Caner'in sol bek performansını beğenmiyorum. Defansta çok fazla hata yapıyor. 3*5*2'nin sol kanat savunucusu olabilir belki ama Caner'i en güzel sol önde kullanmak sanırım.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir