5 Haziran 2016 Pazar

Çıkan Haberlerde Israrla Galatasaray'ın Kanat Oyuncusu Aradığını Görüyoruz, Oysa..


Bruma'nın gideceğini sanmıyorum, ortada herhangi bir talip, teklif görünmüyor. Gitmeyi düşünüyorsa bile ortada bir talep yok ki (haberlerde dahi okumuyoruz) dönecek gözüyle bakıyorum. Sinan Gümüş'ü de ilk 11 anlamında artık kazandığımızı düşünerek ortaya bir anda Podolski, Sinan Gümüş, Bruma ve Yasin Öztekin'li rotasyon çıkıyor.

Burada en zayıf halka Yasin Öztekin gibi görünebilir, hatta talibi çıksa da ilk fırsatta göndersek diye de düşünüyorum ama takımda kalacaksa bile kulübeden gelen bir Yasin Öztekin etki edebilir, sadece lig & kupa dediğimiz ortamda yeterlidir. Tabii 7 numarayı aldıktan sonra büründüğü "ego" o yedek kaldığında çıkarması muhtemel sorunları da hatırlatıyor. Şampiyonluktan sonra gelen maaş isyanı gibi, düşünün yedek kaldığını.

Bruma'yı zaten yazdım, önemli bir isim, üzerine düşmek zorundayız. Real Sociedad günleri iyi geçmedi, Galatasaray'da daha fazla şans buluyordu ama o da yeterli değildi. Bu durumda yedek mi oturacak demeyin, sakatlıklar, cezalar, rotasyon derken Podolski, Sinan Gümüş ve Bruma arasında dönecek bir kanat rotasyonunu görebiliriz ki Bruma sağ tarafta oynadığında kanadını iyi savunan bir isme evrilmişti, solda kullandığınızda ise her zaman patlayıcılık özelliği yüksek bir isim. Yok parasına ya da kiralık olarak böyle bir ismi kaybetmek büyük hata. Podolski forvet de oynayabilir, Bruma & Sinan Gümüş kanadı belki de Galatasaray'ın geleceği.

Sinan Gümüş'ü kazandık, büyük yetenek, Bruma'nın da önünde görüyorum kendisini. Farklı bir tarz, topu aldığında direkt kaleyi düşünen, sol ayağını müthiş kullanan, kolay yıkılmayan ve gol özelliği çok yüksek bir futbolcu. Podolski gücüyle ayakta mesela, yıkılmıyor. Sinan Gümüş ise tekniğiyle ama ikisinin de ortak noktası müthiş sol ayakları ve gol özellikleri. Sinan Gümüş'den vazgeçmek imkansız, bu yüzden onun üzerine bir 11 oyuncusu düşünmüyorum.

Podolski'yi ise zaten konuşmaya bile gerek yok. Bir de bu isimlerin üzerine Engin Bekdemir, Emrah Başsan gibi isimleri yazıyorlar ki ortaya çıkan gereksiz şişmiş bir kanat rotasyonu. Bu ortamda 32 yaşındaki Reyes'i falan hayal bile etmek istemiyorum, inanılmaz gereksiz bir hamle olur. Genç bir isim belki ama bu durumda da Yasin Öztekin veya Bruma'dan birinin elden çıkması gerekecek. Ama haberlerde ısrarla Galatasaray'ın bir kanat oyuncusu aradığını görüyoruz. Rotasyon anlamında bile sol bekle birlikte son düşünülecek pozisyon bu. Stoper, orta saha, forvet gibi ihtiyaçların arasında. Bazı pozisyonların rotasyonu bile yok elimizde, 11'i geçtim.

6 yorum:

  1. Abi gelen adam diyelim kanatsız baklava oynayacak teknik adam belli değil is bilmezlik hat safhada

    YanıtlaSil
  2. Hakikaten siz yazınca daha da dikkatimi çekti. Kanat da kanat. Reyes ismini gördüğümde aynı şeyi düşündüm. Neden Selçuk'tan daha fazla fayda sağlamamıza yarayacak bir ortasaha düşünmüyoruz? Neden devamlı bek ve kanat haberleri çıkıyor? Bence de fazlasıyla yetecek bir kanat rotasyonumuz var. Ched giderse stoper ihtiyacımız da doğar. Ki o kontenjan lider özellikli yanındakini de büyüten birinden yana kullanılmalı. Bek rotasyonumuz da sanırım yeterli. Tarık elden çıkarılmalı. Bir iki akıllı nokta atış ile üçlü os yahut 4231 hatta ve hatta oyun kurucu kanat sneijder ile 442 (Yahut 4411) bile oynayabilecek esneklikte bir kadromuz var. Futbol aklı burada devreye giriyor sanırım :-)

    YanıtlaSil
  3. Reyes hamlesi o kadar yanlış olurki..bir kere kendisi santrafor deil,kendisi gibi çok oyuncu var takımda..ikincisi drogba etoo degilki bu yaşta alasın..son 6~7 yıldır istikrarlı bir oyunu yok..iddaa ediyorum sadece 4 iyi oyuncu transferiyle bu takım sampiyonluga gider..ikincisi yedek olmak 2 forvet,1 stoper ve 1 defansif orta saha..telle brumaada zaten döndü dzamailide kalacaksa yedek kalır..muslera cenk sabri linnes carole telles hakan TRANSFER semih selçuk TRANSFER dzemali bilal sneijder bruma sinan podolski yasin TRANSFER TRANSFER..işte 20 kişi oldu,fazlası gereksiz sadece lig olan bir sezonda

    YanıtlaSil
  4. 1. ihtiyaç boxtobox
    2. santrafor
    poldi
    bruma-şino-sinan
    selçuk-b2b
    telles-hakan-ched-linnes
    muslera
    lig için yeterli, sizce?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. İhtiyaç defansif bir orta saha, 2. İhtiyaç iki tane stoper (Denayer kalırsa bir), 3. İhtiyaç forvet. Bunlar ilk 11 için. Chedjou dönemi bence kapandı.

      Sil
  5. Buruma takımda kalırsa kanat için herhangi bir tasarrufa gerek yok bence sağda sinan solda poldi yedekeri buruma ve yasin ama yasini gönderip takım oyununa yatkın yüksek disiplinli 25 li yaşlarda futbol adına bazışeyleri ögrenmiş bir kanat alınabilit maliyeti yasinden daha düşük egosuda tabi. (Olcam var daha) bence dzemaili kalmalı selçuk ile rotosyana girmeli ayrıca rodriguez gönderilip en az bir tanede orta saha da takımın sertliğini artıraçal ayağı temiz oyun zekası yüksek pozisyon almayı bilen defansif bir oyuncu alınmalı. Eren alabayrak kaçtı elimizden alabilsek iyi olurdu ayrıca iki tane taş gibi golcüye ihtiyacımız var

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir