7 Haziran 2016 Salı

Euro Cup Yolunda X Faktör "Chuck Davis"


Hemen hemen tüm kariyeri Türk Ligi'nde geçtiği için bir anlamda bizden biri. Banvit formasını yıllarca giydi, ülkemizin de her zaman kaliteli yabancılarından biri oldu. Farklı bir uzun yani, topla dripling'i olan, sırtı dönük müthiş oynayan, basketbol zekası en üst düzeyde ve şut tehditli bir isim. Banvit formasıyla büyük fark yaratmıştı ama yaşadığı büyük sakatlıklar onu basketboldan koparmış ve 2014-2015 sezonu sonunda da basketbolu bırakmıştı.

Ergin Ataman onu biten sezonun öncesinde de istemiş ama bu cevabı almıştı. Sezon ortasında transfer edildiğinde ise çok tartıştık, kalitesine laf söylemek imkansızdı ama neredeyse bir yıl topa değmemiş, uzun sakatlıklardan dönmüştü ki geldiği gibi de katkı almak zorundaydık. Caleb Green'in sakatlığı, Dorsey'in dengesizlikleri derken uzun rotasyonu sadece Lasme'ye bakıyordu. Bir de buna Chuck Davis'i ekledik işte, 4 numara rotasyonu da sadece ona baktı, Dorsey gittiğinde ise Lasme'yi de yedekledi.

X faktör dememizin nedeni bu yüzden, kimsenin beklemediği bir katkıyı göstermiş olması ve eski günlerine bu kadar kısa zamanda geri dönmesi. Öyle bir zamanda geldi ki, umutlar tükenme noktasına gelmiş ve sanırım olmayacak demeye başlamışken. Transferi Euro Cup yolunda atılmış en büyük adım oldu belki de, büyük katkı verdi ve sadece yarım sezon oynamasına rağmen taraftarların unutamayacağı bir isim haline dönüştü.

Yeni sezonda da öncelik kadroyu korumak. Chuck Davis'le de devam etmek istediler ki ideal 7. yabancıydı belki de ama yeniden basketbolu bırakma kararı aldı ve ayrılıyor. Sezon içerisinde çok da düşük bir rakama imza atmıştı ama büyük katkı verdi. Yeni sezonda da kalıp, hakkının verilmesini isterdim. Henüz de 32 yaşında, bırakmak için erken ama sakatlık durumu mu yoksa başka bir sıkıntı mı bilmiyorum. Benim için çok kıymetli bir isim, yolu açık olsun..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir