1 Haziran 2016 Çarşamba

Gün İtibariyle Hamit Altıntop Devrini Bitirdik


Gün itibariyle Hamit Altıntop devrini bitirmiş bulunmaktayız. Galatasaray'da geçen 4 sezon ve beklenti ne ölçüde karşılandı? Bunların hepsi sorgulanacak ve diyebiliriz ki Hamit Altıntop ayrılırken maalesef hiç de iyi hatırlanmayacak.

Geldiği günün şartlarına bakmak lazım, 6+2+2'lik yabancı kontenjanı ve yerlilerin olduğundan da fazla değer kazandığı bir ortam. Hamit Altıntop gibi bir yerli de haliyle büyük kazanacaktı, onu transfer ederken ki şartlar maalesef bunu emretti. Real Madrid'den yapıyorsunuz bu transferi, neden alındı ya da neden bu para verildi diyemem, mecburduk.

İlk sezonu da bence çok kötü geçmedi. Herkesin kafasında direkten dönen topları ya da ligde dalgalı seyreden performansı var ama o sezon Şampiyonlar Ligi'nde Galatasaray adına en çok maçın adamı seçilen isim. Schalke 04 deplasmanı, Manchester United maçları unutulmaz. Oynadığı her büyük maçta da dev performans gösterdi, derbiler dahil.

Ama sakatlık riski büyük, maalesef kariyerinde de bu var. İlk sezon forma giyme anlamında büyük bir istikrar gösterdi ama ikinci sezonunda neredeyse hiç forma giyemedi, sakatlıklar engel oldu. Üçüncü sezonuna baktığımızda ise x faktör niteliğinde bir katkısı var, yine en çok oynadığı sezonlardan biri oldu ki Melo'nun sakatlığının ardından herkes şampiyonluk gitti derken bana göre Melo'dan da büyük oynadı ve şampiyonluğun anahtarlarından biriydi.

Bu sezonu ise hiç konuşmayalım, bir dakikası bile yok ama Hamit Altıntop'un sevilmeme nedeni bu değil. Real Madrid'de oynamadığı dönem için "fedakarlık yapabilirim" diyen bir ismin Galatasaray'da bir dakika bile süre alamadığı sezonda böyle bir yol seçmemesi. Hakkıdır, bir şey de demiyorum. Sonuçta o kontratı kendisine biz verdik de böyle bir hareket yapsa Galatasaraylıların iyi hatırlayacağı, hatta ilerleyen dönemlerde Galatasaray'ın kullanabileceği bir değer olacakken bugün Galatasaray adına en sevilmeyen isimlerden biri ki bu günah bize değil kendisine ait.

"Rızık" diyordu, bu sezon kazandığı para ve takıma ne verdiğini mutlaka kendi içinde mukayese edecektir. Ben yine de geçirdiği o iyi 2 sezon adına kendisine teşekkür edeyim, gördüğü iki şampiyonlukta da katkısı vardı, önemli işler yaptığı zamanlar da oldu ama kötü bitirdi. Galatasaray ise bir yüksek kontrattan daha kurtuldu, umarım bu boşluk doğru değerlendirilir..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir