24 Haziran 2016 Cuma

Her İhtimali Yazdım Ama Bir Tek Riekerink Kalmıştı


Galatasaray'la adı geçen neredeyse her teknik adamla ilgili blogda bir yazı yazdım veya o ismi daha iyi tanıyan arkadaşlarımdan rica ettim. Yazmadığım tek isim ise Riekerink kaldı. Daha doğrusu kendisi hakkında yazdığım yazılar var ama yeni sezon adına Riekerink ihtimali üzerine hiç konuşmadık ki görülen üzere Fatih Terim'in olmaması durumunda yeni sezonda Riekerink'i izleyeceğiz.

Geçen sezonu başarıyla bitirdi, bunu kimse inkar edemez. Kafa olarak enkaz olmuş, hatta neredeyse futbolu unutma noktasına gelmiş bir futbolcu topluluğunun başına en zor zamanda geldi. Sakatlık konusunu da ekleyince o tabloda başarı sağlamak inanın zordu. Takımı, futbolcuları tanımıyorsunuz, altyapı için gelmişsiniz ama 1 ay içinde kendinizi takımın teknik direktörü olarak bulmuşsunuz. Bu görevi kabul etmek ayrı, bu görevi kabul ederken de ekstra taleplerde bulunmamak apayrı.

Ateşten gömlek, olası başarısızlık sonrası taraftarın nefretini kazanmamız mümkün ve altyapıdaki görevinizi dahi tehlikeye atarsınız. Burası Türkiye çünkü, teknik direktör olmayan Taffarel'i dahi 2 maç takımın başında görünce tercihleri anlamında eleştirmeye başlamıştık. Riekerink ise sezonu tamamlamak adına geldi, üstelik Türkiye Kupası'nı kazanıp, Avrupa cezasını da 1 yılda tutma hedefiyle.

Önce takımı tanıdı, denedi, yanıldı, hemen hemen herkese şans verdi. Hataları da oldu bu süreçte ama zamanla taşlar oturdu. Futbol oynamayı hatırlattı, bir hedef doğrultusunda kenetlenmeyi sağladı, Türkiye Kupası'nı kazandı, sezonun sonuna doğru da keyif veren bir Galatasaray izliyorduk. Oyuncu değişiklikleri, daha doğrusu maç içerisinde oyunu okuma konusunda büyük hatalar gösterdi ama işi bu değildi, unutmamalı. Bu adam teknik direktör değil, ömrünü altyapılara adamış bir isim. 

İletişim gücü yüksek, karakterli, çok da güzel bir insan. Futbolcularla nasıl iletişime geçeceğini gerçekten iyi biliyor, buna çok kez tanıklık ettik. Başarısında da en büyük pay belki de bu özelliğinin. Ama koca sezondan bahsediyoruz, hedefler daha büyük olacak ve Riekerink'e diyeceğiz ki "yeni sezonu planla". Bu seviyede daha önce yapmadığı bir iş ve tablo geçen sezona asla benzemez. Korkum o ki olası başarısızlık sonrası Riekerink gibi bir ismi kaybetmek. Bu sevgi ortamı bir anda nefret ortamına dönebilir, bu Riekerink'i 2. kez ateşe atmak ama görev ona gelmesi durumunda da hoca bunu yine kabul edecek.

Bir anlamda da Galatasaray'da plan ve programsızlığın resmi. Altyapı yapılanması anlamında göreve getirdiğiniz antrenörden bir teknik direktör yaratmaya çalışıyorsunuz. Geçen sezon bu kumar tuttu, Riekerink herkesin beklediğinin ötesinde bir iş yaptı ama geçen sezonun havasına çok kapılmamak ve Rieekrink'i asıl işinde tutmak lazım. 

2 yorum:

  1. Acikcasi takimin basinda oldugu surede basarili oldu. Kalmasini takimin basinda olmasini bende istiyorum. Fakat gecen sene yasine guvenip transfer istememistik. ayni husrana karsilasmak istemiyorum. yazina katiliyorum yerinde tespitler her zamanki gbi.

    YanıtlaSil
  2. serdara verilen 4,5 milyon bonservis ve yıllık kemiksiz 2 milyon maaşı rikerink için mi yaptılar aga.bu bana mantıklı gelmiyor.samet aybaba beşiktaş denkleminde hedef ucuz maliyetli takım idi.ve ucuz maliyetli hoca.teknik adam rikerink ve toplam maliyeti 15 milyon avroya gelen stoper transfer.eğer bu olursa galatasarayın için son bir defa daha boşaltılıyor demektir.son vurgun .hemde giderayak.

    ha şunu anlarım.biz başarı hedefliyoruz başarıyla birlikte gelir elde edeceğiz risk alıyoruz maddi olarak.terim le yeni bir yolculuğa çıkıyoruz 11-12 sezonu gibi.tutar yada tutmaz bu politikayı anlarım.

    ama rikerinkle devam diyorsun niye serdara 15 milyon yatırım yapıyorsun aga.el cevap.işbecer aylar önce şunu söyledi.galatasaray fakirleşirken birileri zenginleşmiş.olay bundan ibaret.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir