12 Haziran 2016 Pazar

İlk Kez İzleyenlerin Neustadter'e Sadece 75 Dakika Üzerinden Hüküm Vermesi


Neustadter konusuna kısaca girelim, Rusya - İngiltere maçında gösterdiği performans beğenilmedi ki yüzde 90 yorum yapan herkes bu maç özelinden Neustadter'i değerlendiriyor. Neustadter'in Almanya günleri düşünülmeden. 

Bu bence büyük bir hata, Neustadter'i stoper olarak düşünüyoruz ki artık stoper oynayan bir isim. Geçmişi ön libero ama geçen sezon Schalke 04 formasıyla 38 maça stoper olarak çıktı. Peki neden orada kalmadı diye soranlara ise şöyle diyeyim, kendisi kalmak istemedi. Yeni heyecan, belki biraz da maddi nedenler ama Schalke 04 devam etmek istiyordu. 

Kötü bir futbolcu asla değil, Donk'la falan kıyaslandı ki bunu da anlamış değilim. Hepsinin ötesinde Galatasaray kendisini stoper olarak istiyor ve belki liderlik özelliği yok ama diğer aranan özellikleri Neustadter'in karşılayacağını düşünüyorum. İngiltere karşısında çok aktif, agresif değildi, yüzde 92 pas isabeti var ama inanılmaz basit oynadı, risk almadan oyunu bitirdi. Defansif anlamda büyük bir etki yaratmadı gibi çok basit oynadı. Ama dediğim gibi, bu adamın pozisyonu artık ön libero değil, stoper. İngiltere karşısında da stoper olarak izlemediğim için o maç özelinden yorum yapamam. 

Almanya günlerine bakarak yorumlamaya devam ederim ve transferini istediğim, beklediğim bir futbolcu. Şunu da hesaba katın, ilk Milli maçı, ilk kez (resmi olarak) Rusya forması giyiyor ve haliyle de ilk kez şampiyona görmüş bulunmakta. Bunlar da önemli faktör, asla es geçilmemeli. Çok acımasız eleştiriler var ki üstelik Neustadter'i ilk kez izleyenlerin sadece bir 75 dakikayla hükmü vermesi inanılmaz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir