18 Haziran 2016 Cumartesi

Protesto En Doğal Hak, Bu Bir Düşmanlık Değil


Anlamadığım iki nokta var, bunlara değineyim. İlki Fatih Terim ile alakalı. Kendisini çok sever ve sayarım. Galatasaray'ın büyük efsanelerinden biridir, bugün keşke geri dönse dediğim isimdir. Ama bu performans eleştirilir, eleştirilmelidir de. Kendisini çok sevmek bunu es geçmek değil, körü körüne kimseye bağlanamam bu anlamda. Yeri gelir babamı yüzüne karşı eleştiririm, bundan da çekinmem. Ama bu demek değil ki sevgim ve saygımdan bir şey eksiliyor, minnet duygumu kaybediyorum. Fatih Hoca da kendisini eleştiriyor zaten, bu tablo eleştirilir, ilk günden bu yana olduğu gibi.

İkinci nokta Arda Turan, aslında en önemli nokta da bu. Tepkinin yeri tartışmaları var, maç devam ederken bu tepki gösterilmemeli gibisinden. Maçı kazanma ihtimali olduğun noktadaysan bu tepkiler bence de doğru değil, Galatasaray'da geçen sezon çok yaşadık bunları. Ama skor 3-0 olmuş, maç bir anlamda bitmiş, ortada mücadele, hırs, azim yok, herkes pes etmiş ve beklentiler büyük. 

Arda Turan ise bu takımın en çok beklenti duyulan futbolcusu, yıldızı, lider ilan edilen ismi. Oysa biz kendisini son bir yılda sahada oynadığı futbol dışında her şeyle konuştuk. Barcelona'ya attığı imza büyük gurur vesilesi, bir Türk futbolcunun ulaşabileceği en yüksek mertebelerden biri. Bu hayali uğruna da 6 ay futbol oynamaması kendi tercihi ama o 6 ay içerisinde Milli maçlar oynadı mesela, verdiği mücadele akıllarda. Sonraki 6 ay ise Barcelona'ya uyum süresi derken geçirdiği günler, yedek kaldı yani, beklentinin gerisinde ama bunlar inanın sorun değil.

Geçen 1 yılda saha içi dışında kaç reklamda yer aldı bilmiyorum, hakkıdır da, daha çok kazansın. Ama sen futbolcusun, öncelikli işin bu. Herkesin bir beklentisi var ve bu görüntü sonrasında protesto doğal. Maç 3-0 olmuş, bitmiş yani oyun. Halk sokağa mı dökülsün, bu protestoyu nerede göstersin? Maç bitince deniyor, herkes gidince boş sahaya mı bağrılsın. Küfür, hakaret olmadığı sürece protesto doğal bir hak, Arda Turan kusura bakmayacak. Kimse onun geçmişini veya bizlere kazandırdıklarını sorgulamıyor ama bugünü eleştirmeleri en doğal hakları. Ne paralar ödeyerek o tribünlerde yerlerini alıyorlar, bu görüntüyü izlemek için değil.

Roma'da Totti yuhalanıyor mesela, o taraftara küsmüyor ve tribünlere gidebiliyor. Ya da Dortmund'dan fotoğraflarla örnek verelim, kötü gidişat sonrasında görüntüleri..


Bu adamlar yeri gelip hesap veriyorlar, taraftarlara tepki göstermeden. Büyük futbolcu olmak biraz da bunu benimsemek. Arda Turan'ı seviyoruz, bir Galatasaraylı olarak kendisi büyük gururum. Umarım onu tekrar Galatasaray forması altında bir daha izleriz diyorum ama bu eleştiriyi de yapmalıyım..

2 yorum:

  1. lider olunmaz lider doğulur denir.ben buna inanırım aga.ardaya genç yaşta galatasarayda liderlik verdiler.arda nın arkasına sığınmak için birazda.oysa arda da lider ruh yoktu.bu başka bişey .loric cana da var mesela o ruh.anlatabiliyormuyum.milli takımda da aynı şeyi yaptılar.gene ardayı lider yaptılar.ve gene galatasarayda olduğu gibi günah keçisi ilan edildi milli takımda.

    arda üzerinden biçok şey yapıldı yapılmak isteniyor.reklamlar imaj çalışmaları vs.bu şirketlerin istediği bişey.espirili yetenekli ve sempatik.şirketler için gayet ideal tipoloji.

    dikkat edersen arda nın düşüşte olduğu zamanlar hem galatasarayda hemde yurt dışında iken saha dışı etkinliğinin arttığı zamanlardır.arda duygusal bir insan.haliyle etkileniyor.lider ruhlu değil.arda sadece futbola odaklandığında performansını artırıyor.

    arda sadece arda olmalı kanımca.onun üzerinden çok şey yapılmak isteniyor maalesef.

    YanıtlaSil
  2. Arda Turana bu kadar tepki gosterilmesinin nedeni; yukaridan bakan soylemleri, ben oldum tavri, bitmeyen itici reklam filmleri, siyasi goruslerini dusuncesizce paylasmaktan cekinmemesi ve tum bunlarin yaninda kotu futboludur.
    Arkadasi Emre Colak hakkinda Nisantasindaki mekanlara gitmedigi icin ozguveni yok. Aciklamasindan sonra protestoyu kaldiramamasi son derece normal. Basarisizlikta ilk once kibirlilerin kaynagi belli olmayan ozguveni sorgulanir.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir