10 Haziran 2016 Cuma

Türk İşi Balotelli Diyebiliriz


Colin Kazım Richards. Yeryüzü tarihinin gördüğü en ilginç, en gelgitli, en entrikalı ve içerisinde barındırdığı birçok "en"lerle devam ettirdiği bir kariyer. Yaş 29 ama seyyah olup dolaştı bu alemi, yeni rotası ise Coritiba. Alex De Souza imzalı bir transfer.

Türk işi Balotelli diyebiliriz sanırım. Geçmiş kariyerine baktığımızda zirve anlar da var, dip yaptığı zamanları da var. Euro 2008 mesela, müthiş bir turnuva yaşadı. Fenerbahçe'de Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynadığı dönem, yine zirvesiydi ama sözleşmesi fesih edilerek yollandı. Galatasaray günleri kötü değildi ama şampiyonluk yolunda takımı bıraktı ve gitti. Yunanistan, İngiltere yaparken tekrar Galatasaray'a döndü tutunamadı. Bursaspor'da oynadı ama kendini resmen düşman etti oraya, Hollanda'ya gitti Feyenoord ile iyi dönem geçirdi ama oradan da kovdurdu kendini, sonra Celtic dedi derken şimdi Brezilya'ya gidiyor.

Brezilya Ligi için bir ilk olacak, Türk asıllı bir futbolcunun oynaması. Marjinal adam, seviyor böyle denemeleri. Eşi de Brezilyalıydı, herhangi bir uyum sorunu zaten yaşanmaz. Orada da rahat ortam, yeteneğe dayanan bir ülke. Kazım Kazım da yeteneklidir, kafayı kullansa daha üst noktalarda olabilecek ama bu rahatlığıyla gelgitler yaşıyor işte. Şaşırmamak da lazım, onun adı geçtiğinde söylenmesi gereken şey "yapar" olmalı.

Ben yine de severim kendisini, Galatasaray dönemini kötü bulmam. Gittiğinde de üzülmüştüm, büyük hata yaptı. Galatasaray formasıyla oynadığı iki Fenerbahçe maçı var ki ikisinde de dev performans izledik. Şu an kendisine sorsak Galatasaraylıyım da der, paylaşımlarını görüyoruz. Yolu açık olsun diyelim, merak ediyorum neler yapacağını..


Ve bu efsanevi kariyer önünde saygı duruşuna geçiyorum..

4 yorum:

  1. hafız iyi misin? ne içtin aga? ne efsanesi ne saygı duruşu :)

    vasat bir keriyeri var aga.hiçbir yerde tutunamamış.tutunamadığı takımlarda vasat takımlar idi avrupada.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İroni yaptığımı anlamıyor musun :)

      Sil
    2. ironisi bile yapılmaz aga kazımın:)

      Sil
    3. Mental sorunlar nedeniyle kendi yeteğini açığa çıkartamamış bir futbolcu. Ne yazık ki psikolojik sorunları olan kişilerin özellikle futbolcuların güven duyacağı rol modellere ihtiyaçları var. Türk futbolunda Fatih Terim'in inanç ve otoritesi baba rol modeline ihtiyaç duyan futbolcuların yetenekleri ortaya çıkmasında çok etkili oluyor ancak güçlü karakterlerde ters etki yaratma ve babaya isyan dürtüsünü oluşturma gibi riski de var.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir