18 Temmuz 2016 Pazartesi

Riekerink'in Prensi Bruma, O da Bu Güvene İyi Mesaj Verdi


Tekrarını izledim ama Thun maçında olduğu kadar sağlıklı yorum yapamayacağım. Canlı olarak izlemek isterdim ama taşınma durumu başladığı için izleyemedim. Fırsat bulduğumda da tekrar blog yazmaya başladım, taşınma telaşı bittikten sonra eski aktif düzeye geri döneriz.

Riekerink'in FC Zurich maçında da ideal 11'e yakın bir kadroyla sahaya çıktığını gördük. Planları da az çok anladık aslında. Sneijder'in varlığında 4-2-3-1 kaçınılmaz ve bu formasyonda da topu taşıyan kanatları tercih ediyor. Bruma vazgeçilmezi oldu, Podolski döndüğünde ise planlar değişecek mi göreceğiz. Bruma da bu güvene iyi mesaj verdi ve her iki maçta da gösterdiği gelişim mutlu edici. 

İdeal savunma hattı da bu, Chedjou'nun kalıp kalmayacağı tek soru işareti. Carole & Linnes bekleri, Chedjou & Serdar Aziz tandemini izleriz. Chedjou çok iyi durumda değil ama iyi bir sistem içinde daha iyi olabilir. Carole iyi noktadan devam ediyor ama Linnes hala tutuk, onu da işin içine sokmak gerekiyor. Serdar Aziz'i ise beğendim, bugün önemli bir performans gösterdi. Ödenen para bir yana, Serdar Aziz iyi bir futbolcu, beklentileri karşılayacağına da inanıyorum.

Şu an deneme yanılma dönemindeyiz tabii, 2. yarılarda farklı 11'leri görüyoruz. Takımdan gitmesi gereken isimler yine kötü, tekrar tekrar yazmaya gerek yok. Tarık Çamdal'ı orta sahada izledik ama, ilginç bir tercihti ki sağ bek performanslarına göre kötü değildi. Thun karşısında da sol bekteydi mesela. Kalma ihtimali yok ama Donk, Olcan Adın, Umut Bulut gibi isimlerle kıyasladığımda önde.

Donk'u ısrarla oynatıyor Riekerink, gerçi başka şansı da yok. Mevcut kadroda orta saha rotasyonu bile olmadığı için deniyor ama Donk geldiği günün de gerisinde. Onun için acı olan ise, 1 yıldır futbol oynamayan Hamit Altıntop'un her anlamda kendisinden önde olması. Aynı şey Umut Bulut & Berk İsmail Ünsal kıyasında da geçerli. Umut Bulut'un 80 dakika yapamadığını, Berk İsmail Ünsal 10 dakikada yaptı. 

Riekerink'in rotasyonun dibine kadar indiğini, sinekten yağ çıkarmaya çalıştığını görmek güzel. Sürpriz kazanımlara kimse hayır diyemez ki şu ortamda bulunmaz nimet olur. Endogan Adili mesela, yetenekli bir futbolcu ki bugün o yeteneğini gösterdi,. Attığı gol basit gibi görünebilir ya da golü Sinan Gümüş'e yazıyoruz ama bitirişine bakın, sonra da Umut Bulut'u orada hayal edin. Berk İsmail Ünsal dedik, bu takımın 3. forveti olabilir, hiç Emre Güral olayına girmeden, para harcamadan. Birhan Vatansever ya da, bence o da yetenekli bir isim ki herkesin beklentisi gol & asist belki ama yararlı bir isim. Emrah Başsan'a da ön yargı ile yaklaşmıştık, oysa iki maçtır o da yararlı işler yapıyor. 

Thun maçına oranla görüntü daha iyiydi, en azından gol yememiş olmak güzel. Thun karşısında uzun süre 11'e 10 oynamış ama kazanamamıştık, Zurich karşısında sonuca gittik. Umutlanmamak için neden yok, iş orta saha ve forvet transferlerine bakacak. Riekerink'in bir felsefesi var ve bunu uygulamaya çalışıyor ki takımın da iyi çalıştığını düşünüyorum..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir