5 Temmuz 2016 Salı

Telles & Porto, İyi Ki Carole Var Dediğimiz Zamanlar


Araya bayram tatili girecek, şimdiden yazalım. Çıkan haberler de artık bu yönde, gerek iç gerekse dış basında. Telles'in Porto'ya transferi tamamlandı denilebilir, son dakika bir aksilik olmazsa. 6.5 milyon avro bonservis ve sonraki satıştan yüzde 10'luk bir pay. Takas beklentim vardı ama Galatasaray cephesinde kabul görmedi, mesela Josue'yi hücuma alternatif olarak isterdim. Porto'nun da gözden çıkardığı bir isimdi. Hayırlısı olsun diyelim, Telles için Inter'e transferinden daha büyük bir adım oldu bu.

Doğru transfer yaptığınızda zarar etmediğinizin bir resmi daha. Grosskreutz ve Jose Rodriguez örneklerinde izlediğimiz gibi. Galatasaray'a gelişi de 6.5 milyon avro gibi bir rakamdı ve Porto'da gösterebileceği olası atılım sonrasında da yüzde 10'luk paydan 1-2 milyon avro daha gelmesi mümkün. Ayrıca Inter'e kiralık gittiği dönemden gelen 1.5 milyon avro derken, belki hayal ettiğimiz kazanç olmadı ama şu zor durumda da önemli bir sıcak para elde ettik. Tabii Serdar Aziz için ödenen 4.5 milyon avro'yu düşününce bu paranın ne kadar hatırı kalır tartışılır.

Carole'nin transferinin ne kadar önemli olduğunu tekrar tekrar görüyoruz. Son 2 yılda gösterilen en iyi akıl örneğiydi belki de, çok fazla örneğinin olmaması üzücü. Telles & Carole rotasyonunu ben de görmek isterdim ama sadece lig denilen ortamda da Telles'e böyle bir teklif varken bunu kabul etmemek gibi bir lüksümüz maalesef yok. Şu an kafalar da rahat ki, Carole'nin varlığından ötürü. Ama onun için alternatif gerekecek, Emre Taşdemir mi gelir bilmiyorum ama Olcan Adın'la veya devşirme Emrah Başsan'la olacak iş değil.

Telles, Galatasaray'a transfer olurken potansiyel bir hücum beki olarak geldi. Hücum bindirmeleri, tekniği ve müthiş kullandığı sol ayağıyla tanıdık. Gremio'da duran topları o kullanırdı mesela ama Galatasaray'da bunu düşünemedi bile. İyi başladı Galatasaray kariyeri, sonrasında duruldu. Prandelli dönemi onun adına iyi geçmezken Hamza Hamzaoğlu ile birlikte savunma anlamında gelişme gösterdi, savunmacı bek kimliğini almaya başladı. Bu sefer de hücumu zayıfladı, beklenen hücum efektine ulaşamadı ama Telles, Yasin Öztekin, Sneijder sol hattı da o şampiyonluğun anahtarlarından. Sonra Carole geldi, Telles'in varlığı sorgulanmaya başladı derken Inter'e gitti, orada hayal kırıklığı bir sezon ama gördük ki potansiyel hala yüksek ve Porto bu işi bitiriyor.

Hayırlısı olsun diyelim, umarım bu transfer gerçekleşir. Telles adına sevinirim, bu ülkede gelebileceği nokta bir yere kadar. Carole'nin Türkiye şartlarına daha uygun olduğunu düşünüyorum. Telles'in potansiyeli ve yeteneği daha yüksek, bu açıdan Porto doğru adres..

3 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir