24 Ağustos 2016 Çarşamba

Performansının Tek Ölçütü, Attığı Gol Değil


Karabükspor maçının ardından yeni transferleri konuşuyoruz, Muslera'yı bir kenara bıraktığımızda da sahanın en iyi iki ismi Tolga Ciğerci ve Eren Derdiyok oldu. Eren Derdiyok'un golle başlaması, üstelik böyle hikayesi unutulmayacak bir gol olması Galatasaray kariyeri anlamında yaşanabilecek en güzel başlangıçlardan biri.

Yeterince de kullanamadık aslında Eren Derdiyok'u, her seferinde topa kendisi gitmek durumunda kaldı. İlk kez topla doğru yerde buluştuğunda dakikalar 75 civarıydı ki az kalsın asist yapıyordu. İkinci topla buluşması da 90+3, neticesi Chedjou'dan müthiş bir orta ve Eren Derdiyok'un düzgün kafa vuruşu. Drogba'nın Akhisar'a attığı kafa golüne bir selam aslında.

Kafasını raket gibi kullanabiliyor, topu istediği gibi yönlendiriyor ki en son böyle bir pivotumuz ne zaman oldu bilmiyorum. Hava toplarını hep kazandı, topu da doğru yerlere servis etti ama biz o topları toplayamadık, kanatları sağlıklı şekilde kullanamadık. Eren Derdiyok'u beslemek gerekiyordu, orta denemelerimiz de var ama doğru yerlere değil.

Duvar olma, servis yapma özelliği yüksek. 15 golün üstüne de çıkamayabilir bu arada, onun performansını sadece golle değerlendirmek hata olacak. En önemli özelliği takımın oyununa katkı anlamında, servis yapması, duvar olması, alan açması, mücadelesi gibi. Karabükspor maçında da kendi yarı sahasına kadar rakibi kovaladı, top kazanmaya çalıştı, ön alanda bir baskı uyguladı. Belki bir Elmander değil ama Eren Derdiyok'un da kendine has iyi özellikleri var ki takıma büyük katkısının olacağını düşünüyorum.

Yanında bir forvetle de izlemek isterdim bu arada. Yanında oynayacak, gole yatkın bir forvetle de bu performansını katlayabilir. Karabükspor maçındna 4-4-2'e döndük ama doğru partner yoktu, Podolski sahada olsaydı bu olabilirdi ama sanki bir alternatif gerekecek. Eren Derdiyok'u çok fazla yalnız bırakmamak lazım, şu an alternatifi görünmüyor..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir