19 Ağustos 2016 Cuma

Chedjou Giderse..


Lassana Diarra'nın transferi ihtimallerinde Chedjou ile takası konuşulmaya başlandı. Sözleşmesinde çıkış opsiyonu var mı yok mu bilmiyorum, var da deniliyor ama Marsilya buna karşı da duruyor. Böyle bir durumda iş kesinlikle Fifa'lık olur ama Marsilya'nın bir Chedjou ilgisi vardı. Olası hamlede de bu kullanılabilir, Chedjou da sözleşmesinde son sezonuna giriyor. Geleceğine yönelik adım atacaktır. Belki bu sezon kazandığını kazanamayacak ama en azından imza atacağı 3 yıllık sözleşmeyle de geleceğini garantiler.

Chedjou, uzun zamandır iyi durumda değil. Yaş ve sakatlık durumuyla da alakalı olmak üzere, sürekli geriye giden bir futbolcu. İyi bir Chedjou'yu beğenirim, yarattığı fark da büyük olmuştur. Hem pasör özelliği, hem topla dikine çıkabilmesi, duran toplarda yarattığı etkiyle de ülkemiz için farklı bir adam ama düşüşte olan Chedjou da aynı oranda büyük bir kumar. Odak kayıpları, buna bağlı hatalar, ayakta durmakta zorlanması, hamle yapamaması, hatta ağır kalması gibi. Hakan Balta'yı yaşı ne olursa olsun bir çizgide görebiliyoruz ama Chedjou için ivme çok inişli çıkışlı ki stoperde de öncelikli olarak hissetmeniz gereken şey "güven".

Avrupa mücadelesi yok, önümüz lig. Stoper rotasyonunu da buna göre kurgulamak gerekecek. Lider bir stoper ihtiyacı var, iddialı bir stopere kimse hayır diyemez. Bu kadar yıl geçti ama hala Ujfalusi diyoruz, çünkü yerini dolduramadık. Ama lig rotasyonunda da aranan liderliği Hakan Balta'nın doldurabileceğini düşünüyorum, çok sırıtan bir iş olmaz. Serdar Aziz'le Milli Takım'ın tandemini oluşturuyor zaten, Serdar Aziz'e de anlamsız paralar ödendi ama kötü bir stoper değil, iki tane 45 dakikalık hazırlık maçı izleyerek bu yargıyı yapmamalıyız.

Sezon sonunda düşünüyorum iddialı bir stoperi, Avrupa katılım hakkı elde edildiğinde. O vakit Hakan Balta'nın yerine bir lider stoper düşünülür ama şu aşamada bunu gerçekleştirmek zor duruyor, ilgilendiğimiz isimlere de bakınca. Geçtiğimiz sezon, savunma anlamında sorunlar yaşadık, stoperler döküldü ama takım savunması olmayan, orta sahasında defansif bir boşluk olan takımdı. O yönde atılan doğru adımlar var, bu yüzden de stoperlerin bu kadar sırıtacağını düşünmüyorum.

Gelelim Chedjou giderse konusuna. Denayer gündemdeydi en son, 1 yıl daha kiralanacaktı. Hakan Balta'nın formasını garanti görmekle birlikte, Serdar Aziz & Denayer rotasyonuyla da ligde yürümek mümkün olacaktır. Riekerink'le birlikte yükselişe geçen isimlerden biriydi Denayer, özellikle de ligin son haftalarında ve Fenerbahçe ile oynanan finalde. Hızlı ve hamleli bir stoper, daha önce de yazdım, kendisini çok sever ve isterim. Chedjou sonrası da bir kayıp olmaz, bu rotasyonla ligi göğüslemek mümkün olacaktır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir