2 Ağustos 2016 Salı

Eren Derdiyok Galatasaray'da, Aranan Pivot


Mali detayları tam anlamıyla bilmiyorum, açıklandığı dakika bu yazının altına bir edit kısmı açarız. Maliyetten uzakta, şimdilik saha içerisinde kalalım ve ilk olarak söyleyeceğim şu. Eren Derdiyok iyi bir hamle, Galatasaray'ın ihtiyaç duyduğu bir profil. 

Sneijder, Podolski, Sinan Gümüş ve Bruma. Bu isimler şut atmayı seviyor, bitirici yanları da yüksek. Hatta 10 gol sınırını da zorlayabilecek isimler, hatta Podolski bunu da geçebilir. Haliyle soru şu, Galatasaray'ın forveti nasıl bir isim olmalıydı? Duvar olacak, servis yapacak, rakip savunmayla boğuşacak ama önceliği bu isimleri taşıyacak bir isim mi yoksa bulduğunu atacak, oyun içinde katkısı pek olmayacak ama golle ayakta kalacak bir isim mi?

Aslında her ikisinden de var. Eren Derdiyok iyi bir bitirici, her iki ayağını da iyi kullanan bir isim. Fizik avantajı büyük, geçen sezon ligin en çok hava topu kazanan forvetiydi. Gol anlamında iyi bir kafacı değil belki ama servis yapma anlamında arkadaşlarını da havadan besleyebilecek bir isim. Aradığımız da buydu, güçlü bir hücum hattımız var ama bu hücum hattını taşıyacak forvetimiz yoktu. Umut Bulut'dan Eren Derdiyok'a geçiş bir anlamda, farkı buradan görebiliriz.

Eren Derdiyok, 28 yaşına yeni girdi. 2 sene sonra Umut Bulut muamelesi görür diyenler de büyük hata yapar. Umut Bulut, mücadelesi ile ayakta kalan bir futbolcuydu ki yaş ilerledikçe bu mücadele gücü düşmüş ve bu duruma gelmişti. Hakan Şükür'ü ise 37'li yaşlarda dahi ayakta görüyorduk, çünkü hem kalitesi yüksek hem de oyun aklı yüksekti. Eren Derdiyok & Hakan Şükür kıyası asla yapmam ama Eren Derdiyok'un da oyun aklıyla oynadığını söyleyeyim, anlatmak istediğim bu. Oyun aklı yüksek, altyapısı ve tecrübesi sağlam ki bu anlamda da çok katkılı olacak.


Sıkıntı şu, geçmiş yıllarda sakatlıklarla uğraşmış bir isim. Kasımpaşa'ya bu kadar erken gelme nedeni de bu, uzun sakatlıklar yaşadı. Kasımpaşa'da da neredeyse 1 sezon oynamamışlığı var ama çabuk toparladı ve iyi döndü. Sağlıklı kalması önemli ama gündeme gelen tüm isimlere de baktığımızda hepsinin bu anlamda sorunlar yaşadığını görüyoruz. Umarım alternatif yaratılır ve bu iş tek forvet hamlesinde kalmaz.

İyi taraf şu, hazır gelecek. Fiziksel anlamda bir bekleme süresi yok, Kasımpaşa'yla iyi bir kamp dönemi geçirdi diye biliyorum. Beşiktaş karşısında sahada olabilir, Leiva'da ise durum böyle değil. 1.5, 2 haftalık sakatlığı daha var ama Eren Derdiyok hazır durumda. Euro 2016 onun adına iyi geçmemiş olabilir, anlamsız yedek bırakıldı, çok düşünülmedi ama kamp döneminde yer alması ve hazırlanması iyi oldu. Podolski'nin de hazır olmayacağını düşünürsek, Beşiktaş karşısında Eren Derdiyok fazlasıyla gerekli.

İşi özü şu, Galatasaray aradığı pivot forveti buldu, hem de iyi bir isim aldı. Güçlü bir isim, mücadele eder, hücumcularınızı taşır, duvar olur, servis yapar. Sneijder'in ikiye birlerini özledik mesela, Drogba ile oynadıkları. Eren Derdiyok'u kendine duvar yapacaktır, aynı şekilde Podolski de. Bu isimlerin frekansına uyacak bir isim, aynı dili konuşacaklar. Hayırlı olmasını dileyelim, umarım uzun, sakatlıktan uzak ve başarılı bir dönem geçirir. Transferinden mutluyum ama dediğim gibi, maddi şartlar da fazlasıyla belirleyici olacak. Transfer için Dursun Özbek'in bizzat devrede olduğunu bilmek lazım, Donk ve Serdar Aziz hamlelerinde olduğu gibi..

4 yorum:

  1. Sözleşmesinin bitmesine 6 ay kalan oyuncuyu 2,5M € verip altı ay aynı takıma takas karşılığı göndermeye çalışan yönetimi ayakta alkışlıyorum. o kadar borç içinde iken 2,5M € uçtu gitti. sonra ona buna ceza kesip para bulmaya çalışmalar. süper yönetiliyoruz. erene laf edilmez umuttan sonra. ama tek başına yeterli olur mu bilinmez. sakatlansa bittik. İşin tek sevindirici yanı umut ve donk tan kurtulma ihtimalidir. Tarık ve olcanı da başka takasta (bursa dan emre olabilir) kullanabilirsek o zaman güzel olur.
    ünal aysal varken bile Kap a yapılan açıklamalarda sonuç çıkmayan bir sürü oyuncu olmuştu. dursun özbek neden bir ilk yaşatmasın bu konuda. inşallah gelir eren ve sakatlanmaz.

    YanıtlaSil
  2. 1-2 yıldır istediğim ve beğendiğim bir oyuncuydu. Sakatlık riski var. ama yaşı 28. birçok açıdan santraforda Burak varken de yaşadağımız sorunları çözebilecek bir oyuncu. Top tutma, saklama, duvar olma, hava topu alma, indirme, son vuruş becerisi vs.. Umut'la aynı cümle içinde bile kullanmak hakaret olur. Zaten kronik sakatlık problemi olmasa 15 milyon €'luk oyuncu benim gözümde.
    Az evvel öğrendiğime göre de; umut ve donk doğal olarak gitmedikleri için para karşılığı alıyormuşuz. Bu çocuğun kontratı 1 haziran 2017'de bitiyor. Yani Ocak 2017'de bu arkadaşla bedava sözleşme imzalayabiliriz. Bilmiyorum bunlar transfer görüşmelerinde pazarlık unsuru olarak kullanılamaz mı? Her açıdan skandal, beceriksiz rezil bir yönetimimiz var.
    Daha leiva, diarra, tolga ciğerci ve bir sağ bekten bahsediliyor. bu kadar adamın kaynağı nereden gelecek inanın merak ediyorum. Sponsor yok, ekstra gelir yok. Korkarım Bruma üç kuruşa satılacak.

    YanıtlaSil
  3. hocam eren pivot santrafor değil.net

    eren uzun boylu olmasına rağmen sprinter bir golcü.mario gomeze çok benziyor tarzı

    bu arada dünya futbolunda pivot santrafor devri kapandı.mario gomezin en önemli eksiği nedir?neden bayern den fiorentinaya düştü.top tekniği zayıf.dar alanda top ayaklarına dolanıyor.artık dar alanda topla dripling yapabilen forvetler moda oldu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hızlı olduğu dogrudur ya da gol yapma anlamında kafa vuruşları belki o kadar etkili değil ama bir pivotun da her özelliği kendisinde var. Pivot özelliği çok yüksek.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir