11 Ağustos 2016 Perşembe

Galatasaray'ın En Yüksek Rakamlı Futbolcu Alımları


Yine transfermarkt kaynaklı, İsmail Şayan'ın paylaştığı bir liste. Geçen günlerde en büyük satımları konuşmuştuk, şimdi de alımları konuşalım. Ortlalaması 7 milyon avro mesela, şu 18 ismin. Büyük paralar ödemiş Galatasaray ama bu listede sadece 4 yerli futbolcu bulunuyor, tabii Amrabat'ı da bu statüye dahil etmeyeceksek. Asıl sıkıntı ise şurada, listeye genel olarak baktığımda şu 18 futbolcunun kaçından maksimum fayda aldık dersek, 5 kişi sayabildim. Göreceli bir durum ama benim için tablo da bu.

Jardel liste başı, tabii bu parayı ne ölçüde değerlendirdiğimizle de alakalı. Sponsor transferi olduğu söylenir ama gerçekten öyle mi bilmiyorum. O dönem böyle bir bonservisi Galatasaray'ın vermesi çok zordu, o dönemin Dünya'da en pahalı işlerinden biriydi. O konuda asıl hikaye Jardel'in satışından elde edilen rakam, o hikayeyi ayrı bir yazıda yazacağım.

Amrabat'ın şu listede 3. olması ne kadar garip dimi, 8.6 milyon avro ödendi onun uğruna. Sevdiğim bir isimdi, kötü de bir futbolcu değildi ama yabancı kontenjanı var ve buna rağmen ülke içerisinden bir yabancıya ödenen bu rakam. Malaga'dan kiralama bedelleri, opsiyonu derken zararı en az düzeye çektik yine de ama kaymağı Malaga yedi, Watford'a satışlarından elde ettikleri bonservis 8 milyon avro. Toplamda Galatasaray'a 8 milyon'dan biraz daha az ödemişlerdi.

Keita ilginç hikayedir, 7.5 milyon avro'ya almıştık, ertesi sezon 8 milyon avro'ya sattık. Ederi vardı, paranın da hakkını verdi ama resmen kurban ettik. Bruma'ya verilen 10 milyon avro'yu tartışırız ama umarım o parayı fazlasıyla çıkaracaktır. Misimovic için 8.5 milyon avro verdik, birkaç ay içerisinde 6 küsür milyon avro'lara sattık. Elano için ödenen 7 milyon avro var, devamında onu satarken de maaş bütçesini işin içine katarak, kazanç elde ettik açıklamaları. Büyük hikayeler var gerçekten.

Bülent Akın için o dönemin 5.5 milyon avro ödedik ki asıl hikaye o. Denizlispor için 2001 yılının şartlarında ne çılgın para. Lucescu ondan verim aldı almasına da 5.5 milyon avro'yu da düşününce haliyle hayal kırıklığı diyoruz, aynı hesap Serkan Aykut için de geçerli. Ona da giden 5 milyon avro var, o dönemin şartlarında. Burak Yılmaz'a verilen bonservisle asla kıyaslamayın, günümüze vurunca o paralar çok daha yukarıda.

Ribery için 5 milyon avro yazmışlar ama bunu bilmiyordum. Kiralamıştık, 1-2 ay sonra satın aldık ama böyle bir rakam olduğundan haberim yoktu. Değil kazanç elde etmek, ödenen 5 milyon avro da gitti..

3 yorum:

  1. müflis tacir eski defterleri karıştırırmış hafız.seninde hesap o :)

    konuya gelirsek.türkiyede özellikle yurt içi bonservis bedelleri kesinlikle karşılıklı rant a dayanıyor.50 defa yazdım.para takibi olmadığından paranın nerelere gittiği belli değil.misal tarık 5 milyon avro mu?şöyle pazarlık oluyor.

    satan: 5 olsun 2 milyonu geri alırım.

    alıcı:tamam

    nedense satanın(şahsın yani başkanın) hep zarar ettiğini düşünürler.ama öyle değil tabi.bunlar yılların ticaret!!! adamı aga.kulüpler zarar ettiğine göre şahıslar cebi dolduruyor.iki taraf içinde geçerli.alan da karlı satan da.ama kulüp zararda.tam bir kara delik futbol ekonomisi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhabbet olsun diye paylaşıyorum, bir farkındalık peşinde değilim :)

      Sil
    2. bu arada alıcı ve satıcı arasındaki diyalogu ters yazmışım.düzelteyim:

      malı satan fiyatı belirlemiyor bizde. alıcı belirliyor.

      yani:

      alıcı: tarıka 5 veririm

      satıcı:ok

      alıcı:ama 3 milyonu geri alırım

      satıcı: ok

      fiyat ne kadar yüksekse o kadar büyük rant oluyor.hatta şöyle bir numara çekiyorlar.satmıyorum lan istersen 10 milyon avro ver.yalandan bir pazarlık sözkonusu.belli olmasın diye.kavgalar restleşmeler falan filan.

      tarık transferini çok iyi hatırlıyorum.hiç olmasını istemiyordum.transferin bitmesine son günlerdi.es es başkanı süre doldu artık tarıkı satmıyoruz dedi.oh be dedim olmadı o iş.1 sezon oynamış sıfır gol sıfır asist yapmış.hiç izlemesen bile şu istatistik her şeyi gösteriyordu.zaten galatasarayda aldığı sürelerde istikrarını korudu.sıfır gol sıfır asist.

      o dönem şeneri istiyordum.isabetli ortaları ve golleri vardı.

      transferin son günü tarık kap bildirildi.anladık ki restleşmelerin hepsi numaraymış.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir