26 Ağustos 2016 Cuma

İletişim Başarılı, Taraftarın Böyle Bir İsme İhtiyacı Vardı


Başarı veya başarısızlık kısmında değilim, göreceli durumlar. Serdar Aziz için yapılan açıklama ve uygulama hataydı mesela, Levent Nazifoğlu'nun kimseye danışmadan bu transferi bitirmesi ya da Eren Derdiyok, Tolga Ciğerci gibi isimlerin ücretleri. Transfer döneminde gerçekleşen hamlelerin yüzde 90'ı bana göre doğru, hala transferi düşünülen, konuşulan isimlerde ama maddi tabloyu eleştirebilirsiniz, o noktada değilim.

Galatasaray'ın en büyük sorunu iletişimdi. Yönetiminden, teknik direktörüne kadar her kafadan çıkan farklı sesler. Dursun Özbek'in medyaya söylediği ama gerçekleşmeyen tüm durumlar, teknik direktörünün yönetiminden bağımsız yaptığı açıklamalar, medya önüne atılan yöneticilerin takındığı üsluplar gibi. Tablo başarısızdı ama mevcut başarısızlık içerisinde de bu iletişimsizliğin payı o kadar büyük oldu ki.

Karabükspor maçının ardından şunu düşündüm, ya maç sonu konuşan Cengiz Özyalçın olsaydı. Geçen sezonu hatırlarsınız, maç sonu açıklamalarını. İstifa tepkileri, olmayan başarıları büyük bir başarı olarak adlandırması, Galatasaray taraftarının duymak istemediği her şeyi söylemesi gibi. Bu sezonun ise en önemli artısı iletişim, doğru iletişimi kurduk, bu anlamda Levent Nazifoğlu'nun doğru profil olduğunu ve konuşmalarının taraftara güven verdiğini düşünüyorum.

Yapısı da bu yönde, 2-3 aydır tanıyoruz ama taraftarın güven duyduğunu söyleyebilirim. Doğruları söylüyor çünkü, neyse o ve sadece kendisi konuşuyor, Dursun Özbek'i uzun zamandır konuşurken, medya önünde göremiyoruz mesela. Ya da diğer yöneticileri, iletişim ayağında Levent Nazifoğlu var ki transferlerin imza törenlerinde de futbolculardan çok o ön plana çıkıyor, yapacağı açıklamaları büyük merakla bekliyoruz.

Güven duygusu güzel, doğru iletişim, tek bir ağızdan kulüple ilgili gelişmeleri duymak. Bilgi kirliliğinin önüne geçtik, Ön plana da çıktı, umarım önü kesilmez. Futboldan da anladığını düşünüyorum ama bu kadar teknik detaya girmesi beni biraz korkutuyor, umarım teknik direktörün işine çok fazla karışılmaz. 

Taraftarın böyle bir isme ihtiyacı vardı, sezona biraz daha güvenli bakabiliyorsak biraz da duyulan güven duygusu, doğru iletişim. Yapılan hamleler de yerinde, her ne kadar maddi tabloyu eleştiriyor olsak. Ayrıca, iş bitiren bir yönetici olduğunu da düşünüyorum. 

İletişim konusunda atılan adımlar genel anlamda iyiye yöneldi. Pay kimin bilemiyorum ama teknik direktörün her maç öncesi basın toplantısı uygulaması güzel ya da Galatasaray'ın medya önünde hakkı yendiği, saygısızlık yapıldığı ortamda gösterilen duruş, sergilenen tavır ve yaptırımlar. Devam etmesini diliyorum, yönetime tepkim kolay kolay bitmez ama iyi tarafları da söylemem lazım, özellikle de Levent Nazifoğlu'nun varlığının önemli olduğunu..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir