3 Ağustos 2016 Çarşamba

İlk Yarıda Potansiyeli, İkinci Yarıda Transferlerin Olmaması Durumunda Olabilecekleri İzledik


İnternetin yokluğunda yazamadığımız maçlardan biri, Manchester United karşılaşması. Önemli bir karşılaşmaydı, büyük de bir vitrin. Ibrahimoviç'in Manchester United formasıyla ilk karşılaşması, üstelik kendi ülkesi İsveç'te. Bu da karşılaşmayı bir şölen havasına soktu ki bu maç için Galatasaray'ı tercih etmiş olmaları da tüketilmek istenen ama hala tükenmeyen "marka değeri" anlamında kulübün bulunduğu konumu gösterir.

Maça gelirsek, ilk yarısında Galatasaray'ın mevcut kadrosunun potansiyelini gördük. Elde iyi ama eksik bir malzeme var, tamamlamak gerekiyor. 4-2-3-1 gibi oynadık bu maçta, ilk yarıda tek aksayan isim 6 numarada yapamayan Dzemaili oldu. Sinan Gümüş'ün forvet olarak katkı verebileceğini izledik mesela, sırtı dönük Bruma'ya yaptığı asist, attığı kafa golü. Selçuk İnan müthiş bir ilk yarı çıkardı, Galatasaray'ın hücumunu yönlendiren, orta sahanın yükünü çeken ve takımı rahatlatan isimdi.

Şok bir golle maça başladık ama çabuk toparladık, topa da sahip olarak ilk yarıda fazlasıyla etkili olduk diyebilirim. İkinci yarıda ise görüntü tersine döndü, transfer yapılmaması durumunda bu yetenekli takımın yaşayacağı hüsranı izledik. Selçuk İnan & Hamit Altıntop ve Hakan Balta & Serdar Aziz değişikliği bizi bitirdi, Orta sahada top tutamamaya başladık, savunmada bireysel hatalar zirve noktasına geldi, Muslera'nın da kötü bir maç çıkarması sonrasında 2-1 öndeyken ne ara 5-2 geriye düştük anlamadım bile.

Fark var tabii, biz Hamit Altıntop'u 45'de oyuna sürerken, rakip ise Fellaini, Carrick, Rashford gibi isimleri oyuna sürüyor. Fellaini & Carrick ikilisi bitirdi bizi zaten, Rashford'u ise kovalayamadık, o da Serdar Aziz'i çökertti. Selçuk İnan önemli, top tutar ve size nefes aldırır. Onun için bir alternatif bulmak ise daha önemli, yokluğunda yaşanan sıkıntıyı izledik. Manchester United'in ise daha zamanı var, Mourinho bir iskelet arıyor, bulması da biraz zaman alacak.

Eksiklere bakacak olursak, takım savunmasının hala oturmadığını görüyoruz. Leiva hamlesi mutlaka bir artı sağlayacak. Dzemaili'den 6 olmadığı gibi 4-2-3-1'in orta sahası da olmuyor. Linnes hiç iyi durumda değil, alternatif sol bek düşünürken bir anda sağ bek düşünür olduk. Selçuk İnan'ın bir alternatifi yok, mutlaka bulmak zorundayız (Tolga Ciğerci olabilir o isim). Sinan Gümüş'ü forvet olarak iyi bulsam bile o pozisyon için sert bir ismin varlığı değerli olacak.

Potansiyel yüksek ama, bu takım Manchester United karşısında bile hücum diyerek hızlı oynayabiliyor ve iyi pas yapıyor. Bruma kaldığı yerden devam, yine iyi bir maç çıkardı. Aynı şekilde Carole'yi de beğendim, yükselerek devam ediyor. Bana göre maçın adamı (bizim adımıza) Selçuk İnan'dı, umarım onu beğenmeyenler izlemiştir. Dediğim gibi, ilk yarıda takımın potansiyelini izledik ama ikinci yarıda da transferlerin gerçekleşmemesi durumunda olabilecekleri..

1 yorum:

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir