27 Ağustos 2016 Cumartesi

Josue'yi Ayağının Tozuyla 11 İzler Miyiz?


Geçen sezonu felaket geçtik ama Akhisar karşısında değil. Şansımızın tuttuğu tek takımdı belki de, her iki lig maçını da kazandığımız gibi Türkiye Kupası'nda da dört kez karşılaştık ve her seferinde bana göre istediğimizi aldık. Tablo değişti tabii, artık görüntüler farklı. Akhisar yine Rodallega temelli yürümeye devam ediyor ve başarılılar. Galatasaray'ın ise çehresi değişiyor, en azından değişim adı altında hareket edildi ve bunu bekliyoruz.

Karabük karşısında görüntü kötüydü, böyle kötü bir maçı son dakika golüyle kazanmakta bir anlamda 28. hafta galibiyeti. Genelde şampiyonluk alameti denir bu tarz goller için ama böyle başlamanın da iyi olmadığını düşünüyorum, insanları düşüncelere itti. Riekerink de bunu düşünüyor, ona göre bir plan mutlaka yapacaktır. Acaba Karabük karşısında çıkan 11'le devam mı yoksa bazı isimlere kesik mi atacak bilinmez. Ben olsam aynı 11'le devam ederim.

Akla gelen iki isim de Linnes ve Sinan Gümüş. İkisi de kötü bir maç çıkardılar ki Linnes felaket bir gün yaşadı, Sinan Gümüş ise sezona kötü başlayan isimlerden biri (Beşiktaş maçı da dahil olmak üzere). Linnes'i kesmenin onu kaybetmek yolunda atılacak en büyük adım olduğunu düşünüyorum ve bence Riekerink bu maçta da onda ısrar edecek. Sinan Gümüş'ün yerine ise iki aday var, Yasin Öztekin veya Josue.

Josue ne durumda bilmiyorum, takıma katılalı birkaç gün oldu ki hemen 11 başlatılır mı, zor. Ama sezon içerisinde kendisini daha çok sağ açık gibi izleyebiliriz, Braga'da olduğu gibi. Bu da daha hareketli, topa sahip, pas aksiyonu geniş ve yaratıcı bir Galatasaray'ı beraberinde getirebilir. Yasin Öztekin hamlesi bu maç özelinde daha yakın gibi duruyor ama Josue de aday. Neredeyse her yerde 11 başlayacağı söyleniyor. Bu durumda da;

Muslera
Linnes/Sabri Chedjou Balta Carole
Ciğerci Selçuk
Josue/Sinan/Yasin Sneijder Bruma
Derdiyok

'lu 11'i izleyeceğiz. Düşündüren iki pozisyon var, ne olacağını maçta göreceğiz. 2'de 2 başlamak önemli, Milli Takım arasına rahat girmek ve gerçekleşmesi beklenen son hamlelerle birlikte sezona devam etmek..

1 yorum:

  1. Olması gereken:Muslera-linnes-chedjou-hakan-carole-tolga-josue-sinan-sneijder-bruma-eren....yani kısaca selçuk olmamalı..Yılardır katkısını verdi biz taraftarlar saygı ve destek olarak,yönetimde ücret olarak karşılığını verdi..Teşekkür edilip yollar ayrılmalı ama tabiki bu olamayacak bişey şu anki durumda!!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir