9 Ağustos 2016 Salı

Mourinho'nun Hayali Manchester United, Gerçek Oldu ve Heyecanlıyız


An itibariyle Dünya'nın en pahalı futbolcusu, 100 milyon avro bonservis. Futbol piyasasının geldiği nokta hakkında pek konuşmaya gerek yok, Juventus'un bile Higuain'e 94 milyon avro verdiği ortamda ki yaş 29. Real Madrid, Manchester United gibi kulüplere alışığız hadi, bu yüzden Pogba işi o kadar şaşırtıcı değil. 

Manchester United müthiş bir hamle yaptı, Pogba 23 yaşında ve Dünya'nın sayılı orta sahalarından biri. Yolu da uzun, zirve noktasının neresi olacağını kestirmek güç. Mourinho'nun bu transferi çok istiyordu, sınırları zorladılar. Van Gaal zamanında da büyük paralar harcandı, bir çok futbolcu alındı ama Mourinho yine büyük harcamasına rağmen daha nokta atışlar üzerinde devam ediyor. Sayısal anlamda fazla hamle yok ama hepsi 11'e yönelik nokta atışı. Pogba da büyük kalite, dinamizm ve hareket getirecek. Ama Juventus'un Pogba'dan gelen parayı sadece Higuain'e dökmesi..

İşin bir de hikaye kısmı var, Pogba'nın Manchester United altyapılı bir futbolcu olduğunu belirtelim. O dönem çok fazla şans bulamıyordu, önü tıkalıydı ve tüm ısrarlara rağmen Manchester United ile sözleşme yenilemedi, Juventus'a gitti. 3 sezonda da geldiği nokta bu işte, belki de kariyerinin en doğru kararı. 800 bin avro'luk bir yetiştirme bedeli karşılığında gitti üstelik, 3 sene sonra 100 milyon avro'ya geri dönüyor ama Pogba Back demek ne kadar doğru bilemedim. Bu hikaye daha uzun yıllar anlatılır ama parası olan için normal hareketler bunlar. Düşünsenize böyle bir durumu bizim takımların yaşadığını.

Manchester United'in geri dönüşünü izlemek keyifli olacak. Yeniden ait oldukları noktaya dönmek adına atılan doğru adımlar var. Ferguson'dan bu yana kayıplar, Mourinho ise en büyük hayalini gerçekleştirdi. Geç kalındı tabii, Ferguson sonrası beklerdim kendisini. Moyes ve Van Gaal ile kaybedilen zaman, itibar var ama Manchester United işte, yıkılması imkansız, ayağa kalktığında da durdurulması..

3 yorum:

  1. futbol tarihinin en büyük kazıklarından amiyane tabirle hafız.

    çok büyük özelliği yok.topla dripling yok.hücum yönü oldukça zayıf bence.

    bu piyasada benim gözümde en fazla 30 milyon avro ederdi.

    higuain e gelirsek.mükemmel golcü.italya ligi gol rekorunu kırmış bir isim.pogba seni şampiyon yapmaz ama higuain ile cl de hedefe ilerleyebilirsin.

    bu arada pogba yerine musa sissoko yu alırdım nivkestıl dan.zaten fransa milli takımında da ön plana çıkan isimdi orta sahada.

    hafız bu pogbada ne görüyorlar merak ediyorum.zidane değil mükemmel ara pas atsın.messi değil harika dripling ve goller atsın.ronaldo değil leblebi gibi goller atsın.
    105 milyona ne alırdım.? bi defa hazarda 80 milyon sayardım.25 milyonada musa sissikoyu alırım.

    manuyu izledik.bu manudan fazla şey bekleme.mourinho da bence küçük takım teknik direktörü.küçük takım futbolu oynattığı için pogbayı aldı kanımca.inter çelsi porto mourinho ya göre.ama manu real madrid barca ve münih mourinho yu aşar.

    özetle yılın bidonu olmasada yılın kazığı olur sezon sonu.yaz bi kenara aga

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam tersi fikirdeyim pogba o paraya fazlasıyla değer benimde anlayamadığım higuain gibi bana göre orta kalitede bir santrofor için ödenen inanılmaz para..benim tahminim juventus büyük hata yaptı..higuain yine İtalya da gol kralı olabilir ama artık juventus için ölçü bu deil..orta seviye herhangi bir forvet juventusun bu muazzam kadrosunda gol kralı olabilir..asıl hedef olan şampiyonlar liginde ne yapacak bakalım higuain?? Tabi bide higuain 28 yaşında bundan sonra bu kadar pahalı bir transferi olamaz ama pogba yükselişini sürdürürse değeri daha da artar..kimin haklı olduğunu zaman gosterecek

      Sil
  2. mourinho nun küçük takım teknik direktörü olduğunu nedense çok geç farkına vardık.küçük takım derken inter porto çelsi seviyesi :) büyükler belli ve oynadıkları oyunda mourinho ile alakası yok.barca münih real manu psg m.city juventus uda sayabiliriz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir