26 Ağustos 2016 Cuma

Söz Konusu Değişim, Operasyon İse Büyük


Operasyon doğru, bunu yazarak başlayalım. Fatih Terim üzerine düşen görevi yapmış mıdır sorusuna verilecek cevap göreceli, bazı kesimler istifa bekledi ama değişim demişken de hocanın başladığı iş bana göre bitmemişti. Fatih Terim de devam ettiğine göre, bu durumun üzerinden yorumlamak gerekecek. Bu anlamda doğru operasyon, Fatih Terim'in İspanya maçının ardından söylediği tam olarak buydu ve Arda Turan, Selçuk İnan, Burak Yılmaz, Caner Erkin ve Gökhan Gönül gibi isimler kadroda yok.

Hakan Balta'yı ayrı tutuyorum, onun yaş haddine takıldığını düşünenlerdenim. Prim mevzusuydu, takım içi sorundu gibi konuların içerisinde asla yer almaz. İşini yapar, hem ede elinden gelenin en iyisini. Sessizdir, kariyeri boyunca da herhangi bir sorun içerisinde asla adını duymadım. İhtiyaç anında da çıkar yine oynar ama değişim rüzgarına yaş haddi itibariyle o da katıldı.

Kadroyu ilk gördüğümde, neden Tolga Ciğerci ve Sinan Gümüş yok üzerinden bir soru sordum, durumu da eleştirdim. Ama gelen haberlere bakınca bu iki isim de kadroya davet edildiler, evrakların yetişmesi durumunda da kadroda yer alacaklar. Sinan Gümüş sezona kötü başlamış olsa bile gerekli, madem değişim diyoruz, böyle bir yetenek kadroda olmalı. 

Tolga Ciğerci de Galatasaray'a transfer oldu diye olmalı demiyorum, çok daha önceden bu kadroda yer almalıydı. Kaan Ayhan var mesela, pozisyonu farklı ama Tolga Ciğerci'nin Bundesliga geçmişi ondan iyidir ya da yetenek ve kalite anlamında Okay Yokuşlu'nun önündedir. Değişim ve gençleşme diyorsak bu isimlerin yer alması son derece doğru, daha ne yaptılar ki gibi bir soru sormayın. Nuri Şahin yıllardır ne yapıyor mesela veya Salih Uçan 2 yıldır neredeydi?

Kadroyu da beğendim bu arada, 24.4 yaş ortalamalı bir Milli Takım bu, en yaşlıları Mehmet Topal. Genç ve yetenekli bir ekip, umarım ısrar edilir. Enes Ünal konusunda heyecanlıyım mesela, iyi bir başlangıç yaptı ki tecrübe kazanması gerekiyor, forvet konusu da en sıkıntılı rotasyon. Hücum rotasyonu da oldukça zengin, keşke Ömer Toprak konusu da çözülse diyeceğim ama belli ki o tren de artık kaçmış. 

1 yorum:

  1. Hepsine tamam da sağ bekte güçlü bir alternatif olmadığından Gökhan olmalıydı..Yine de ömrümde ilk defa Fatih Terim'e hak verdiğim bir kadro..Topal'ı defanstan gerçek yerine alırsa daha da güzel olacak..Özellikle forvetteki enes ve yunus isimleri bende heyecan yaratıyor

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir