15 Ağustos 2016 Pazartesi

Tolga Ciğerci & Eren Derdiyok, Bazı Yorumlar Acımasız Değil Mi?


Beşiktaş karşısında iki yeni transferi izleme şansımız oldu ama ilk yorumlar fazlasıyla acımasız ki şu ortamda da gereksiz diye düşünüyorum. Hazırlık maçı oynayamamak büyük handikap oldu, her ne kadar kendi takımlarının kampından gelmelerine rağmen ve fizik olarak hazır olsalar dahi bir uyum süreci olacak, kolay değil. İlk maç, Süper Kupa ve rakip Beşiktaş. 120 dakikaya da uzayan bir maç, müthiş bir futbol beklemek hayalcilik olacaktı.

Tolga Ciğerci'yle başlayalım, 120 dakikayı çıkardı. Riekerink onun için şöyle dedi, "kendi futbol tarzıyla ilgili alışkanlıklar". Takıma bir uyum süreci olacak, bahsetmek istediğim o. Riekerink de henüz Tolga Ciğerci'ye tam olarak ne yapacağını anlatamamıştır bile, bu da sistem içerisinde sorun yarattı ama mücadelesi kötü değildi. 

120 dakika ayakta kaldı, çok koştu, bozmaya çalıştı ama çok fazla pas hatası yaptı mesela ya da topla dikine çıkmak isterken kaptırdığı toplar. Daha sakin olabilirdi, alışacaktır. Zaman gerekiyor. Asla kötü bir transfer değil, beklentim yüksek ama bir 6 numara daha gerekecek. Tek başına Tolga Ciğerci'yle zor.


Eren Derdiyok'a gelirsek, 45'de Podolski'nin sakatlığı sonrası oyuna dahil oldu. Aslında ben kendisini 11'de bekliyordum, Podolski'yle başlaması benim adıma sürpriz oldu. Ama fizik durumları tam olarak bilmiyoruz, belli ki Podolski de hazır durumda ya da öyle gördü ve takıma uyum anlamında tercihi "sahte 9" yönündeydi. Oysa mücadeleci, pivot bir isim benim tercihim, Eren Derdiyok da böyle bir isim. 

O da kötü göründü, maalesef duvar olarak kendisini kullanamadık. 4-3-3 derken Sneijder orta sahaya çok yakin ki Eren Derdiyok'u kendisine duvar yapması gerekiyor. Kenar ortaları da tam anlamıyla alamadı ki yine uyumsuzluk var, zaman gerekiyor. Yine de varlığı mühimdi, rakip stoperleri bozmak için uğraştı, daha temasa yönelik oynadı, beklediğimiz topları indiremese bile. Ondan da beklentim fazla, zamanla olacak.

İlk maçtan sert eleştiri acımasız, beklemek gerekiyor, zaman lazım. İkisi de önemli transferler, uyum sağlandığı zaman mutlaka katkılı olacaklar ama çok alakasız yorumlar okuyorum. Ve bu adamlar Galatasaray'la çıktıkları ilk maçta kupa kaldırdılar..

1 yorum:

  1. ilk maç izlenimine göre tolga rodrigezden, eren de umuttan bir tık ötede sadece. inşallah ilerleyen zamanlarda görünüm değişir ama sıkıntı devam eder gibi geliyor. ön liberoya carole misali ucuz scout hamlesi bir ciğersiz afrikalı alınırsa fena olmaz aslında. esas sıkıntı takımın sneijder ve podolskiyi aynı anda taşıyamaması. defansa yardıma gelemiyorlar.bruma ve sinan topu aldıklarında onlarla hızlı hücuma da çıkamıyorlar. chedjou geçen seneki vurdumduymazlıkla devam ederse çok canımızı yakar.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir