26 Eylül 2016 Pazartesi

112.6 Km Kat Edilen Mesafe, Galatasaray'ın Belki de En Çok Gelişen Özelliği


112.6 km ile bu sezon en çok mesafe kat ettiğimiz maçı geride bırakmışız. Bu anlamda da sürekli bir yükseliş içerisindeyiz. Karabük karşısında 109.4 km, Akhisar karşısında 104.3 km, Kayseri karşısında 107.6 km, Rizespor karşısında ise 108 km mesafe kat etmişiz. Beşiktaş maçında biraz daha yükseldi bu sayı ki mücadele anlamında asla geri durmadık, oyundan da kolay düşmüyoruz. Geçen sezon önde olduğumuz ve kaybettiğimiz maçları çok konuşurduk, 

60. dakikadan sonra nefesler kesilir ve rakiplerin geri dönüşlerine şahit olurduk. Beşiktaş'ta geri döndü ama 2 bireysel hata neticesinde, 90+'da yine kazanabilirdik, 80'den sonra hızlandık, oyunu dengeledik. Geçen sezon olmayan bir özellikti bu Galatasaray'da. Bunlar iyi çalışmanın ürünü, sezon içerisinde de daha net bir şekilde ortaya çıkacaktır.

Sneijder'in koşu istatistikleri de gayet iyi. Geçen sezonun kayıp adamlarından, mücadele etmiyor, hareket edemiyor, çok kilo aldı üzerinden yorumlar yaptığımız bir futbolcuydu ama bu sezon ayakta, savaşıyor ki o da giderek yükseliyor. Karabük karşısında 10.6 km, Akhisar karşısında 10.1 km, Kayserispor karşısında 10.2 km, Rizespor karşısında 10.4 km ve Beşiktaş karşısında da 10.8 km. 10 km'nin aşağısına düşmüyor, takımın da maç içerisinde en çok koşan 3-4 ismi arasında mutlaka görmeye başladık.

Tabii bu işin zirve ismi Tolga Ciğerci ki Avrupa'da da bu alanda 9. sırada. Karabük maçında 12.5 km ile başladı ve devamında Akhisar karşısında 11.3 km, Kayserispor karşısında 12.1 km, Rizespor karşısında 11.8 km ve Beşiktaş karşısında 12 km. Bunu da yaparken sadece mücadele anlamında değil, pas istatistiklerinde de zirvede, maç içerisinde topla en çok buluşan futbolcu anlamında da. 

Cumhur Önder Arslan'a da haber için teşekkür edelim, algı dedik ama iyiyi gören ve bunun üzerinde duran, severek takip ettiğimiz kalemler de var..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir