21 Eylül 2016 Çarşamba

Bu Yaz Dönemi Galatasaray'ın Eli Güçlüydü, Gelecek Yaz İse Bruma'nın


Önemli bir konu, daha önce de değindim ve tekrar yazıyorum. Potansiyeli yüksek bir isimdi, artık bunu sahaya da yansıtan bir futbolcu. Değerli yani, daha da değerleniyor. Riekerink'in de onun gelişimi üzerinde katkısı var, güveniyor çünkü, hücumlar dahi onun üzerinden dönebiliyor. Şans verilmediği, kiralık gönderildiği, x oynayacak denilen ve x'in de oynatılmadığı günler geride kaldı. Şu an takımın 1 numaralı değeri konumunda, transferi sonrası elde edilecek gelir anlamında. Ama bunun da önünde bir tehlike var.

O da sözleşmesinin son 2 yılında olması. Bu yaz döneminde satılmaması doğruydu, potansiyelinin 10 milyon avro'nun da önünde olduğunu düşünüyorum. O civarda bir rakama gelmişti, satılsa Telles gibi zarar etmedik diyecektik ama böyle bir isimden kazanç elde edememek asıl zarar. Telles'in gidişi biraz mecburi oldu, Bruma konusunda ise onu takımda tutmak atılan en doğru adımdı. Riekerink olmasa 4-5 milyon avro'ya gidecekti bu adam, buradan bir kez daha teşekkür etmek lazım, sağladığı bu güven adına.

2 yıl demişken, gelecek yaz döneminde takımdan ayrılması durumunda yine büyük rakamları konuşamayacağız, maksimum fiyat 10 milyon avro ki Galatasaray'ın eli kolu da bağlı olacak, Bu yaz dönemi ipler bizim elimizdeydi ama gelecek yaz dönemi Bruma'nın elinde olacak. Menajeri tehlikeli, bu yaz her fırsatı kolladı, eli güçlendiğinde mutlaka onu takımdan koparacaktır.

Şöyle yorumlar gelecektir, "ne yaptı da sözleşme yenilenecek", "henüz erken değil mi" ya da "o kadar verilmemeli" gibisinden. Bu mecburiyet, gerçek anlamda geleceğe yatırım. Daha da büyüteyim, kaz gelecek yerden tavuğu esirgememek. Bruma'dan büyük bir geri dönüş, kazanım mümkün. Çok genç, gelişen, ilerleyen isim ki belli ki daha da büyüyecek. Yeni sözleşmeye iknanın da belli şartları olacak, bu hamleyi acilen yapmak gerekiyor ve kulübün elini güçlendirmesi lazım.

1 yorum:

  1. açık konuşmak gerekirse abartmadan söylüyorum elimizde şu anda 40-50 milyon avro değerinde bir yetenek var.bu yaz transfer piyasasını gördük.ne oyunculara ne rakkamlar verildi.misal leroy sane ye 50 milyon avro verdi city.bundesliga 8 gol 6 asistlik performansla.benzer tipte oyuncular.ama bruma sane de daha hızlı ve daha yetenekli.

    brumayı galatasarayda oynarkenki haliyle düşünme hafız.daha iyi takımda daha dominant daha hücumcu takımda çok daha efektif hale gelir.çünkü:eğer yanında oyuncu varsa al-verleri yapıyor.yoksa tek başınaysa kendi gidip yardırıyor.dar alanda kısa mesafede nasıl çalım attığını izliyoruz.yani sadece geniş alan oyuncusu değil.

    son dönemde artık basit oynaması gerektiğinde artık basit de oynuyor.

    bugünlerde sözleşmesi uzatılmalı kesinlikle.muhtemelen manageri sözleşme fesih maddesi koymak isteyecektir bu durumda.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir