18 Eylül 2016 Pazar

E Ciğersiz, Gerçekten..


Tolga Ciğerci için çılgın bir maç daha, yakaladığı istatistikler gerçekten çok çılgın. Beşiktaş maçıyla başladık, ayağının tozuyla oynadığı 120 dakika. Hataları oldu ama orta sahayı çeviren, taşıyan isimdi. Karabükspor karşısında ise Galatasaray adına sahanın yıldızı oldu ki Akhisar maçında da devam etti bu, Kayserispor karşısında da. Rizespor maçı ise zirve noktası olabilir, Türkiye rekorlarını zorladı, yüksek ihtimalle de bir maçta en fazla isabetli pas atan ve topla buluşan futbolcu noktasında da bu performans en iyisi olacak.

110 tane isabetli pası var, % 90'lık bir başarı. Takımın ise toplamda 584 isabetli pası var, Tolga Ciğerci'nin taşıdığı yüke bakar mısınız. 140 kez topla buluşmuş, 14 kez girdiği ikili mücadelenin 12'sini kazanmış, Tolga Ciğerci dışında kalan futbolcular 7 tane top çalarken, Tolga Ciğerci ise tek başına 9 top çalmayla oynuyor. 

E bu adam defansif orta saha görevini de görmüş, geriden oyunu da kurmuş, hücumda da etki yapmış. Son dakikalarda girdiği pozisyon mesela, geriden geldi, o an dahi enerjisi, temposu yüksek. Fark da böyle yaratılıyor, Tolga Ciğerci'nin Galatasaray'ı başka noktalara taşıdığını görüyoruz. İstiyordum bu transferi, fark yaratacağını da düşünüyordum ama başlangıcı itibariyle beklentimin çok üzerinde. 

Defansif orta saha kısmına yöneldik, Lass Diarra, Leiva dedik, son gün Nigel De Jong geldi, Tolga Ciğerci'yi ilk etapta 2. hatta 3. planda tuttuk ama orta sahanın 1. planı o. Milli Takım adına da büyük bir kazanç, Galatasaray adına ise büyük bir gelecek. Dahası da olacağını düşünüyorum, yaşı hala 24 ve potansiyelini, yapabileceklerini de daha önceden yazmıştım. Dileyen okuyabilir;


Temposu, enerjisi bitmiyor, hem savunma hem hücum kısmında var, Selçuk İnan'ın da yükünü çektiğini düşünüyorum, beklediğimizden fazlası bu. Allah nazardan saklasın, istikrarlı ve geçmişiyle alakasız bir sezon geçirmesini diliyorum. Şu ana kadar en önemli transferdir, gerçek bir nokta atışı olduğunu da defalarca kanıtladı..

1 yorum:

  1. Süper kupa maçını da sayarsak 5 resmi maçta fizik gücüyle fark yarattı. Öyle ki; Selçuk’un yokları oynadığı Sneijder’in ara ara göründüğü GS orta saha göbeği Tolga sayesinde GS’yın üstünlük alanına dönüştü. B JK deplasmanında İnler ve Atiba karşısında benzer bir performans sergilemesi halinde dominantlığını tescillemiş olur. Fatih hoca milli takım 11’ine yüksek olasılıkla Tolga ismini yazacaktır. Tolga hakkında endişelendiğim en önemli konu taraftarın ve medyanın aşırı ilgisine ülkemizdeki light antrenman temposunu eklediğimizde ortama uyup, düşüşe geçmesi. Takıma geç katıldığı için hazırlık kampını H.Berlin’de yaşadı. Dolayısıyla temposunu buna borçlu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir