19 Eylül 2016 Pazartesi

Hamit Altıntop'un Hırsı Mı Diyelim?


Gündeme yetişemedik, öyle sessiz ve sakin gelişmiş ki.. Riekerink'in Rizespor maçında oyuncu değişiklikleri anlamında hata yaptığını yazmıştım, tek oyuncu değişikliği Sinan Gümüş ki o da oyuna çok geç dahil oldu. Diğer 2 hakkı düşünmedi bile, oysa geçen sezona büyük bir fark var, o da iyi bir yedek kulübesine sahip olmak. Bu alternatifli kadro boşuna kurulmadı, maç içerisinde hamle olarak kullanmak gerekiyor. 11 rotasyonu değil sadece, pek rotasyonluk bir sezonun da içerisinde değiliz.

Tabii yapılacak o hamle de bence Hamit Altıntop değil. Mecburiyetten 18'de olduğunu düşündüğüm bir isim, Nigel De Jong kadroda olsaydı da maçı tribünde izleyecekti. Bir "hatta" daha ekleyeyim, keşke o değil de kulübede oturan Birhan Vatansever olsa. Tecrübesine, eski kalitesine tamam ama Galatasaray'ın mecburiyetinden kaynaklı fedakarlıkla takımda kalan bir isim, Fatih Terim'in 2011-2012 sezonunda Ayhan Akman kadar dahi katkı verebileceğini düşünmüyorum. Keşke yanılsam.

Olay şu, uzun bir süre ısınan Hamit Altıntop maçta oyuna giremeyince su şişelerini tekmeleyerek kırmış ve büyük tepki göstermiş. Gecesi de yönetim tarafından kadro dışı bırakılmış ama gündüz idmanında Riekerink ve arkadaşlarından özür dileyince de affedilmiş. Sorun göremiyorum, Riekerink'in kararıdır. Bu kararı da Hamit Altıntop'un hem tecrübesine güvendiği hem de hırsı hoşuna gittiği için vermiş olabilir. Benim düşüncem bu yönde.

Hırs güzel gerçekten, Hamit Altıntop'un ipleri salmadığını gösterir ama tepki hata, takım içerisindeki durumunu da en iyi kendisinin bilmesi lazım. Yukarıda da yazdım, mecburiyetten kaynaklı bir fedakarlık bu. Bu tecrübenin göstermemesi gereken bir tepki, şu sıralar takım içerisinde sorun olması isteyeceğimiz son şey olmalı. Ama Riekerink'in iyi yönettiği ve bir gün içerisinde de şu sorunun çözülmüş olması sevindirici.

Enteresan bir detay vereyim, transferin son günlerinde Augsburg'un Hamit Altıntop'u transfer etme girişimi vardı ama yönetim kendisinin kalmasını istedi. Eğer gitmiş olsaydı, yeni anlaşmasından kaynaklı alacak işi nasıl olurdu bilemem. Belli ki onunla ilgili ileriye dönük bazı düşünceler de var ki Hamit Altıntop'un biraz daha sakin olması gerekecek..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir