28 Aralık 2016 Çarşamba

Kaan Ayhan & Galatasaray, Düsseldorf'a transferi 500 bin avro'ydu


Bugün gündeme düşmüş, ara transfere veya yaz dönemine yönelik. Galatasaray scoutlarının Kaan Ayhan için rapor hazırladığı ve Galatasaray'ın da girişim yapacağı konuşuluyor. 21 yaşında, geleceği parlak bir isim ama yeni bir isim de değil. Uzun zamandır göz önünde, bildiğimiz, takip ettiğimiz bir futbolcu. 

Fortuna Düsseldorf'a 500 bin avro karşılığında gitti yaz döneminde, neden Almanya 2. Ligi'ne gitti diye sorgulanırken bir anlamda yeniden ayağa kalkışını izliyoruz. Schalke 04'ün ondan umudu büyüktü, çok erken yaşlarda da rotasyona dahil etti, şans verdi ama bir türlü olmadı. Frankfurt'ta da geçtiğimiz sezon kiralıktı, yine tutunamadı. 

Dolayısıyla da soru şu, yeteneği bilinen bir isim ama parlamayı bekleyen. Yaz döneminde neden bu adım atılmadı mesela, yine Almanya'da bir takıma kiralanabilirdi, gelişimini görmek adına. 500 bin avro'luk bir bonservis, imkan da varken adım atılmadı ki Galatasaray adına bana göre bir kayıp. Milli Takım'a girmesi mi beklendi ya da yeniden ayaklanması. Bugün transfer edilmeye kalkılsa 2 - 2.5 milyon avro'luk bonservisleri konuşuyor olacağız ama yine de değecektir, Kaan Ayhan çok büyük bir savunma jokeri.

Sağ bek, stoper ve defansif orta saha. Üç pozisyonda da oynayabilen, altyapısı sağlam, potansiyeli olan, gelişime açık bir isim ki ayağa kalktığı zamanları yaşıyoruz, gelişiyor. Bu transfer için tek sorun Düsseldorf'un transferi çok yeni gerçekleştirmesi olabilir ama bahsettiğim paralara da imkansız bir iş değil. Gerek Ocak ayı gerekse yaz dönemi, hem gençleşme hem de kadro kalitesi anlamında sağlam bir adım olacağını düşünüyorum.

Fatih Terim son maçta defansif orta sahada denedi mesela onu, belli ki kadroya da davet etmeye devam edecek. Forma da giymeye başladı, yükseliyor. Liverpool'lu Emre Can'a benzeyen bir tarz ama Emre Can'ın atılımı ve yükselişi çok daha sağlam oldu, Kaan Ayhan ise şu aşamada çok geride. Galatasaray'a da gelmesi durumunda daha çok stoper izleriz gibi geliyor, Chedjou sonrasının adımları atılıyor sanki. Ayağı temizdir, oyun aklı da gayet iyidir. Stoper konusunda aradığımız bir tarz. Diğer joker özellikleri de cabası, gerçekleşmesini istediğim bir hamle olur..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir