13 Eylül 2016 Salı

Podolski'yi Özledik Değil Mi..


Podolski'ye kırgın olduğum noktalar da var, bu sakatlık geçişlerinde yaptığı ve geç döndüğü Almanya ziyaretleri gibi. Ama oynuyor da adam, döndüğünde farkını da yaratıyor, takımın da net ihtiyacı. Geçen sezon 1 numaralı, hatta neredeyse tek gol silahıydı. Bu sezon daha alternatifli bir kadro, çeşitli gol ayakları da var ama Podolski yine ihtiyaç, Kayserispor maçında gördük.

Şut atamadık Kayserispor maçında, daha ötesi bir durum yok. Podolski'nin Beşiktaş maçında sahada kaldığı kısıtlı zamana bakıyorum, 2-3 tane şutu var mesela. Bir de Kayserispor maçında takıma genel olarak bakıyorum ve şut atamadık. 

Ali Ahamada iyi kaleci, ligimizin bence en iyilerinden biri. Sakatlığının da Galatasaray adına bir şans olduğunu düşünüyordum, değerlendiremedik o fırsatı. Sakat sakat oynadığı bir 15 dakika var, o süre zarfında atılan şut yok. Yedek kalecileri ile maçı bitirdiler, yine zorlayamadık. Tolga Ciğerci'ydi tek başına şut atan isim, o da tribünleri dövdü, vurduğu toplar Erciyes eteklerine gitti. Kızamıyorum ama, başkası denemiyor ki? Podolski'nin yokluğu bir yana, nerede Sneijder.

Podolski'yi özledim, ne kadar alternatifli bir kadro kurarsanız kurun öncelikli ihtiyaç bu adam. Sırtında taşıdığı savunma oyuncuları, müthiş kullandığı sol ayağı, bitirme noktasında gösterdiği kalite. Eren Derdiyok'u da saha içerisinde nefeslendirir bu durum, 2. bir gol silahı demek Podolski. Podolski de kendine duvar arıyor, forvetinden topu aldığında bitirmek adına. Geçen sezon izledik, her yerden vurdu, fazlasıyla da isabetle.

Rizespor maçı dönüşü olacak, umarım bundan sonrası sakatlıklardan uzak geçer. Kayserispor maçında Podolski olsaydı kazanırdık, buna da eminim..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir