6 Eylül 2016 Salı

Şans Ama Olabilecek En İyi Başlangıç, Hırvatistan 1-1 Türkiye


Şanslıyız, Fatih Terim şansa inanmıyor ama gerçek anlamda şanslıydık. Euro 2016'da oynadığımız Hırvatistan maçına oranla iyiydik, en azından çok daha iyi mücadele ettik ama 4 tane direkten dönen top, diğer pozisyonlar, Çalhanoğlu'nun frikiği ve bu maça kadar yaşanan kaos ortamında da 1 puanı almak şans olduğu kadar büyük iş. Sonuca bakmak durumundayız ki Hırvatistan deplasmanında alınan 1 puanla başlıyoruz, iyi bir başlangıç.

Rakamlara takılmamak lazım, maç içerisinde çok değişkenlik gösterdik. 5'li de oldu savunma, 3'lüye de döndü, bazen forveti 2'ledik, orta sahada yine sayısal değişiklikler oldu gibi. Riskli bir 11'di, çoğumuz için sürpriz olan. Kağıt üzerinde de bakınca 1 puan için sahaya çıkıldı ve bir şekilde o 1 puan kazanıldı ama iyi bir futboldan söz etmek zor, yine de şu kadronun, böyle bir ortamda en iyi silahı mücadele olacaktı, onu da yaptı. 

Okay Yokuşlu & Ozan Tufan ikilisi mesela, beğenenleri de var beğenmeyenleri de var. Maç başında böyle mi orta sahayı tutacağız diyordum, bence ellerinden gelen en iyisi buydu. Bu orta sahanın top, pas yapması zaten imkansız, pas hataları olacak ki Ozan Tufan yine iyiydi bu konuda, Okay Yokuşlu ise defansif anlamda elinden geleni yaptı, en azından benim beklentimi aştılar. Genç bir orta saha, haliyle de koşu mesafesi ve mücadele anlamında artı sağladılar.

Maçın adamı Mehmet Topal ama, çok büyük oynadı, müthiş savundu. Savunmada tek başına ayakta kaldı bir anlamda, Volkan Babacan'ın da (yan toplarda yaşattığı facialar bir yana / çıkmaması ile) kritik kurtarışları var, bunun yanında direkten dönen toplar derken bu beraberlik gerçekten. Ahmet Çalık'ı da beğendim gerçi, oyuna girdikten sonra gayet sağlam durdu ama şu an mevcut yapıda aslında bir stoper olmayan Mehmet Topal'ın ülkenin en iyi stoperi de olması tartışılacak nokta (Ömer Toprak maalesef çağrılmıyor / mevcut yapıyı konuşuyorum).

Maça iyi başladık aslında, Emre Mor büyük bir etkiyle başladı ama hiç hücumda kalamadık. Cenk Tosun kayboldu, Emre Mor hücumun tek silahı kaldı. Takım oyununa hiç yatkın değil ama çok büyük bir yetenek, takım sadece ona baktı bir noktada. Hakan Çalhanoğlu'nun da kreatif özelliği yok, şut atar, pas düşünür ama o kadar ince düşünen bir isim de değildir derken kimse top tutamadı. 2. yarıda Cenk Tosun & Olcay Şahan değişikliğini de anlamadım, Yunus Mallı'nın ise takım içerisindeki rolünü tekrar sorguluyorum. Top tutabilecek, sahte 9 oynayabilecek, dikine ve hızlı takımı çıkarabilecek bir isim ki ceza sahası içerisinde de topla buluştuğunda gol yapan bir isim, özelliği yüksek ama maalesef Nuri Şahin yolundan ilerliyor.

Genç, tecrübesiz ama dinamik bir takımdı. Mehmet Topal, Ozan Tufan ve Okay Yokuşlu hattı bence iyiydi ama aranan isimler de oldu doğal olarak. Genel anlamda ise şanslı 1 puan, başlangıç gayet iyi, devamı gelir mi bilinmez ama şu grupta biraz istikrar kazandıktan sonra da 1.'liği hedeflememek için bir sebep yok..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir