21 Eylül 2016 Çarşamba

Seyreyle Maziyi #10; Bülent Korkmaz'ın Son Dönemi


Derin nostalji diye de bir yazı dizisi mi yazsam bilemedim. Yakın tarihi irdelemek zevkli, özellikle de böyle fotoğrafları bulduğumda. Almaguer ve Sarr konumuz, Fatih Terim'in 2. döneminin transferleri. Yeni Popescu arayışlarında ilk duraktı Almaguer, o uğurda alındı. Sarr ise genç yeteneklerden, Milan'dan kiralanmıştı, Fatih Terim'in tanıdığı ve güvendiği isimlerden biri. Sağ bek & stoper gibi oynayabiliyordu, o da bir anlamda yeni Capone.

Bir önceki sezonun şampiyonuydu Galatasaray, Bülent Korkmaz & Emre Aşık ikilisi de fazlasıyla başarılı oldu diye düşünüyorum. Popescu'nun ayrılığına rağmen üstelik, bir de bu isimleri destekleyen bir Capone diyelim ama Lucescu onu daha çok sağ bek gibi kullandı. Fatih Akyel, Ümit Davala gibi ayrılıkları da yaşadık çünkü, Perez hamlesi onları aratmadı ama Capone ile de güçlü bir rotasyon vardı.

Hikaye ilginç işte, Capone'yi Galatasaray'a transfer ettiren de Fatih Terim'di, 2. döneminde geldiğinde gönderen de o oldu. Hatalı bir karardı, böyle bir isimden vazgeçmek. Sarr yeni bir heyecandı bu uğurda, mesela Auxerre hazırlık maçını hatırlayanlar bilir, efsane bir performans vardı. İyi de başladı, Lokomotiv Moskova deplasmanında attığı gol ve deplasman galibiyetiyle başlayan Şampiyonlar Ligi ama devamı gelmedi, 6 ayda vazgeçtik. O dönem öyle kolay vazgeçiyor ve gidenin yerini dolduruyorduk ki bugünün mali şartlarının da temelini attık bir anlamda. Yerini doldurduğumuz isim de Suat Usta bu arada.


Almaguer'e gelirsek, geldiğinde Fatih Terim'in açıklaması şuydu "ancak bu yaşa geldiğinde alabildik". Daha önce gündeme geldiğini bilmiyordum. Felipe'yi Fiorentina döneminde de istediği ve aldıramadığı söylenirdi, Galatasaray'a transfer ettirmişti. Almaguer konusunu bilmiyorum, tanıdığım, bildiğim bir isim de değildi. Öyle ki, Galatasaray'da izlediğim en kötü stoper de Almaguer olabilir ama Almaguer & Bülent Korkmaz ikilisinden daha kötü bir ikili varsa o da Frank De Boer & Bülent Korkmaz ikilisiydi.

Bülent Korkmaz büyük bir efsane, üzerine asla toz kondurmam ama son dönemleri sürekli değişen partnerlere denk geldi. Emre Aşık'la iyi ikiliydi, Almaguer'le olmadı. Fatih Terim'in Emre Aşık'ı da kestirip atması hataydı, o dönem kiralık gelen Mehmet Polat'ın da hata olduğunu düşünüyorum. Xavier ise sevindirici bir hamleydi ama ertesi sezon ondan da çok çabuk vazgeçildi ve Frank De Boer geldi. Sonrası ise Ömer Erdoğan, Orhan Ak, Tamas gibi isimler. Bülent Korkmaz hep kaldı ama yanında olan isimler sürekli değişti. Song & Tomas istikrarı derken de Bülent Korkmaz bu isimleri kulübede bekledi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir