8 Eylül 2016 Perşembe

Sneijder'in Dönüşü


Geçen sezonun fiziksel anlamda hayal kırıklıklarından biriydi Sneijder. Geç katıldı ve bir türlü fizik anlamda istenilen seviyeye gelemedi. Aldığı kilolar, formsuzluğu, takımın kötü gidişatına kapılması. Oysa takım o durumdayken bazı isimlerin isyan etmesini, takımı ayağa kaldırmasını beklersiniz. Sneijder de o isimdi ama geçen sezon o görüntüyü bize veremedi.

Bu sezon başka, takıma daha erken katıldı ve yaz dönemi hiç boş durmadı. Şimdi de verdiği kiloları, fizik anlamda çok iyi durumda olmasını konuşuyoruz. Takıma liderlik etmesini beklediğimiz isim, bu sefer o liderliği saha içerisinde belli ediyor ve takımın ayakta kalan futbolcularından. 120 dakikalık Beşiktaş maçında ayakta kalan Galatasaraylıların başında geliyordu ya da Akhisar karşısında aldığı sorumluluk, takımı hücumda tutması ve o pozisyonda yarattığı fark.

Çok büyük bir isim, iyi durumda olduğunda da ortaya koyduğu akıl bu ligin çok üzerinde. Sneijder'e sahip olmanın vereceği mutluluk onun hazır olmasında, ayakta kalmasından geçiyor. Aynı durum Hollanda Milli Takım'ı için de geçerli, orada da lider durumda ki uzun bir zaman sonra Milli Takım formasıyla golle de buluştu. Galatasaray'da da başlangıcı iyi, haliyle umutluyuz.

Süper Lig'in 2. hafta istatistiklerine bakınca, 46 kezle hücum bölgesinde en çok topla oynayan isim ve 23 kezle de hücum bölgesine en çok top gönderen futbolcu oldu. Şut istatistiği de artacaktır, geçen sezon şut gücünün ne kadar düştüğünü görmüştük, şimdi yeniden yükseliyor. O hücumda kaldığında ve rahat nefes aldırdığımızda da o pozisyonda fark yaratmamak imkansız. Tolga Ciğerci ve Nigel De Jong bu günler için var.

2013-2014 sezonu Sneijder'i büyük özlem, Mancini döneminde yarattığı fark büyük olmuştu. 2014-2015 şampiyonluğunda da katkısı büyüktü ama 2013-2014 seoznu Galatasaray'da zirvesiydi. Riekerink'le birlikte o döneme geri dönebilir, o görüntü var. Sneijder de takımı inanılmaz sahiplenmiş ve liderliği bu kadar istiyor..

1 yorum:

  1. hocam o değilde aceto gene seri a yıllık maaşları yayınlamış.

    http://acetobalsamico.blogspot.com.tr/2016/09/serie-ada-yllk-ucretler-2016-2017.html

    üşenmedim juvenin maaş bütçesini topladım.71 milyon avro civarlarında.
    juve malum avrupanın ilk 10 takımı arasında an itibariyle.hedeleri seri a şampiyonluk ve cl şampiyonluğu.

    milan ın ise 38 milyon avro civarı bir bütçesi oluşmuş.

    hedefleri büyük olan yatırım yapan roma nın maaş bütçesi ise 50 milyon avro civarı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir