2 Eylül 2016 Cuma

Ve Bundan Sonrası..


Transfer dönemini yazdık, şimdi de bundan sonrasını konuşalım. Transferler neticesinde yorum şu, Riekerink'in eline alternatifi olan bir kadro verildi (bazı noktalarda noksanlar olsa da / sol bek gibi). En azından geçen sezondan daha iyi durumda olduğumuz kesin ki memnun olduğum bir transfer dönemi geçti diyebilirim, beklentimin üzerindeydi.

Kadroyla başlayalım, Riekerink de bence bunu düşünecek;

Muslera
Cavanda Chedjou S.Aziz Carole
D.Jong Ciğerci
Podolski Sneijder Bruma
Derdiyok

Selçuk İnan sorusu sorulacak doğal olarak ama tablonun bir noktada buna dönüşeceğini düşünüyorum. Tolga Ciğerci'yi bu tempoyla kesmek zor olduğu gibi, Riekerink'in de duruma adaletli yaklaşması gerekecek. Bu orta saha için de oyun kuramaz gibi yorumlara katılamam, son 2 maça baktığımızda zaten Selçuk İnan'ın yapması gerekenleri de Tolga Ciğerci üstlendi. De Jong sert bir isim, iyi kesici, mücadele edecek ve asla "tahta bacak" da değil. Topu tutar, nefes aldırır. Sneijder de Akhisar maçında aldığı sorumluluğu almaya devam ederse, geriden oyunu kurması gereken bir isim olmayacak. Chedjou'yu zaten yazdım, Eren Derdiyok'la sağladıkları bir etkileşim de oldu. Karabükspor maçında attırdığı gol gibi, aynısını Akhisar maçında da izledik bir pozisyonda.

Hücum rotasyonu kalabalık, en iyi noktamız da belki burası. Eren Derdiyok'u Sigurdsson'la alternatif altına almak doğru, Eren Derdiyok olmadığında da sistemi devam ettirmek adına. Ayrıca Podolski ve Sinan Gümüş'ü de sahte 9 ve defansın arkasına sarkan forvet kontenjanından yazabiliriz. Kanatlarda ise Podolski & Bruma'nın yeri garanti gibi, ayrıca Sinan Gümüş, Yasin Öztekin ve Josue gibi isimler de var ki Josue'yi forvet arkasında da, orta sahada da alternatif olarak yazacağız.

Chedjou & Hakan Balta ikilisinden memnun değildim, hatta normal olanı da Chedjou ile yolları ayırmaktı ama kaldığına göre oynayacaktır. Denayer'i istiyordum, bu ikili çok ağır kalıyor. Serdar Aziz hızlı, hamleli ve havadan da iyi bir isim, mutlaka savunmada katkı verecektir. Semih Kaya ne durumda bilemiyorum ama çok fazla şansı kalmıyor gibi. Linnes de düşüşte, Cavanda o formayı alır, Sabri Sarıoğlu da diğer alternatif. Sol bek ise sorun, tek isim Carole. Hakan Balta bu saatten sonra orada olmaz, Linnes ise sağ tarafta yapamıyorken solda neler yaşatır bilemiyorum. En güvenilir nokta ise tabii ki Muslera.

Orta sahada biraz daha alternatif altına alındı. De Jong, Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Josue daha çok süre bulacak isimler. Hamit Altıntop'u alternatif olarak göremiyorum, Akhisar maçında güvenilmedi kendisine. Birhan Vatansever gibi genç isimler de var ama ağırlıklı olarak bu dörtlü üzerinden dönecek o rotasyon. Yaz döneminde gündeme gelen Johensen tarzında bir adam isterdim aslında, hem 6 hem de 8 gibi yazabileceğimiz, orası böyle bir isim daha istiyor diyebilirim.

Geçen sezonun en sıkıntılı noktası boş olan kulübe, oyunu çevirecek isimlerin azlığı. Bu sefer ise Sigurdsson, Josue, Sinan Gümüş, Yasin Öztekin, Selçuk İnan gibi isimleri konuşabileceğiz. Hatta hücum bek anlamında Linnes veya Cavanda. Bu da hamle imkanı tanıyor, büyük artı..

1 yorum:

  1. devre arası bir sol bek transferi yapılmalı.carole sakatlanırsa sıkıntı olur.hücum anlamında.

    ben biraz daha hücumu düşündüğüm için orta üçlüyü şu şekilde kurardım.

    ------de jong-----
    ---josue-----sneijder

    stoperlerin ikiside an itibariyle soru işareti.chedju yetenekleri olan tecrübeli bir oyuncu.lakin hiç agresif değil.serdar aziz ise dengesiz ve futbolu aklı ile oynamayan bir oyuncu.yani serdar aziz ile ofsayt taktiği falan yapamazsın.elinde patlar aga.

    kafamda chedju-ciğerci stoper ikilisi belirdi an itibariyle :))

    poldi nasıl dönecek bilemiyoruz.ama poldi dönünceye kadar yasin solda (sneijder in isteği ile) bruma sağ tarafta oynamaya devam eder.

    gelecek sezon defans 4 lüsünde de bir temizlik olacağını düşünüyorum.semih hakan balta chedju serdar aziz sabri duruma göre linnes cavanda dan biri yada ikisi birden.koray ıda kiralarlar herhalde.bitek carole kalır 2017 eylülünde :))

    fenerden an itibariyle takıma kimi alırdın deseler kayer ve skertel i alırdım aga.trabzonsporun yeni stoperide çok iyi.durica.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir