7 Ekim 2016 Cuma

2-2'den 3'e de Gelebilirdik Ama Kaybetmemek Kötü Değil, Türkiye 2-2 Ukrayna


İlk yarıda Türkiye'nin topla oynama oranı yüzde 38'di. Ukrayna'yı izledik zaten, topa sahip, rahat çıkan, Konoplyanka ve Yarmolenko isimlerle de nefes aldırmıyorlardı. Maçın 2-0'a gelmesi o görüntü içerisinde sürpriz değildi ama ilk yarıyı 2-1'le kapatmanın da Türkiye adına büyük bir şans olduğunu söylemek lazım. Ateşlendi takım, ölü toprağını atarak soyunma odasına girdi ve hamlelerle de birlikte oyunu dengeledi, baskı kurdu. Kazanabilirdi de, 2-2'den 3'e de gelebilirdi maç ama kaybedebilirdi de, Ukrayna'nın yine pozisyonları var. Ama şu görüntü içerisinde kaybetmemek değerli ve Ukrayna'nın da Türkiye'den daha iyi bir ayarda olduğunu düşünmüyorum.

Euro 2016 grup elemelerine başlangıcımızı hatırladım, ilk maç İzlanda deplasmanıydı ve 3-4-3 gibi bir deneme vardı. İlk defa görüyordum bunu, anlamsızdı ki farklı bir mağlubiyet aldık. Şu ortamda 4-4-2'nin de o hesap olduğunu düşünüyorum, anlamsızdı. Forveti çiftlemek, Hakan Çalhanoğlu'nu sola atmak, orta sahanın göbeğinde oynayan Ozan Tufan & Mehmet Topal ikilisiyle de oyun kurmaya çalışmak. İlk yarıda o topla oynama yüzdesi doğal yani, bu takım pas yapamaz. Bir tek Emre Mor vardı, heyecan verdi, hücumu ayakta tutmaya çalıştı. Özellikle de 2-0'ın ardından, o anlarda aldığı sorumluluk çok değerli.

İkinci yarıya girerken ise hamleleri izledik. Ben Volkan Şen & Tolga Ciğerci ikilisini bekliyordum ama Tolga Ciğerci & Kaan Ayhan benim adıma sürpriz oldu. Orta saha üçlendi, Mehmet Topal stopere çekildi, Tolga Ciğerci ve Kaan Ayhan ikilisiyle de tempo denedik ve başarılı da olduğumuzu düşünüyorum. Hakan Çalhanoğlu yine soldaydı ama ileri üçlünün solunda oynamak daha farklı, biraz daha sorumluluk aldı. Emre Mor da sağdan iyi geliyordu ve biraz daha pas, tempo derken baskıyı da kurduk, kaçan pozisyonlar var ama 2-2'ye gelen de bir skor. Volkan Şen'le de birlikte en doğru diziliş olan 4-2-3-1'e döndük derken son anları önemli bir baskıyla tamamladık diyebilirim.

Ömer Toprak'ı felaket bir gününde yakaladık mesela, Hakan Balta'yla hiç uyum sağlayamadılar ama Mehmet Topal stopere geçtiğinde verilen görüntü sağlamdı. Bu benim beklemediğim bir durumdu. İlk yarıda zaten rakibin önüne geçemedik, ikinci yarıda orta sahayı üçlemek, tempo ve pas derken baskıyı kurmaya başladık ki bizim adımıza kırılma anı 2-1'in en güzel zamanda gelmesi oldu.

Emre Mor konusunda ise sıkıntı var, her ne kadar çok yüklenilmemesi gerekse bile. Kimi diyor ki "aldığı sorumluluk güzel" ama iş biraz aşırı öz güvenden kaynaklı bir egoya dönüşüyor gibi, bunun da yarattığı bir antipatiklik kötü. En doğru yerde, Almanya bu anlamda en iyiyi öğrenebileceği doğru adres ama aşırı öz güvenli. Takımın bir numaralı heyecan kaynağı ve geleceği ama biraz daha kendisini törpülemesi gerekiyor. Çok konuşuyor mesela, anlamsız. Ya da 90+'da Hakan Çalhanoğlu gibi bir isim varken o frikiği Emre Mor kullanmaz, bu da hata. Kaynağı ise lidersizlik, Arda Turan olsa o frikiği kullanamazdı mesela. Saha içerisinde lider eksiği var, kaptanını sadece oyunu anlamında aramıyor bu takım..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir