30 Ekim 2016 Pazar

Basın Mensubu Olsam, Bu Soruyu Soranlar Adına Ben Mesleğimden Utanırdım


Sezon başında da buna benzer bir konuyu konuşmuştuk. Süper Kupa maçının ardından Riekerink'e sorulan soru şuydu "sizin Galatasaray'a yakışmadığınızı düşünenler var". Haftalar geçti, düne geldik ve bu sefer sorulan soru da "kızlarınız garsonluk mu yapıyor". Bu soruların ardından bazı yaptırımlar uygulandı ama devamlılığını bilemiyorum, üzerinde duruldu mu? Maalesef ki Levent Nazifoğlu'nu sık sık o 2. soruyu soran muhabirin televizyonuna röportaj verirken görüyoruz mesela. Ntvspor için de bir yaptırım söz konusuydu, sonrasında baktık ki yaptırım sessiz sedasız kalkmış. İlk soruda da öyle oldu, yine öyle olmasından korkarım. Şöyle diyelim, Fatih Terim'e sorabilir misiniz böyle bir soru? Soramazsınız elbette, e o zaman Riekerink'e de soramazsınız. Adam kere adam Riekerink, Dünyanın en temiz, sakin, güzel insanlarından biri. Ona karşı kırıcı ve soru niteliği olmayan, hatta daha ağır tabirle de "aşağılık" diye nitelendireceğim sorular bunlar. Ben bir basın mensubu olsaydım bu soruyu soran insanlar adına mesleğimden utanırdım. Riekerink kırıcı değil ama, cevaplıyor bu soruları da ve durum böyle olduğunda da yüz bulup soruların dozu daha da yükseliyor. Taktik, teknik ayrı konular, konuşur ve eleştiririz ama Riekerink'e sahip çıkmak, böylelerine tepki göstermek lazım. Tabii bizler bir yere kadar, bunu yönetim yapacak, arkasında duracak, yaptırım uygulandığında da geri adım atmayacak..

2 yorum:

  1. basin mensubu degil aslinda tetikci desek daha dogru. milyonlaraca gönül vereni olan bir kulübe atar yaptigıni sanan bir kara cahil...bu kötü davranisi konusarak odullendirmeyelim Allah a havale edip yolumuza bakalim bence

    YanıtlaSil

  2. Garsonluk sorusu diğer provokatif sorularla kıyaslanmayacak kadar bel altı soru. Hocayı hafife almalarına, yönetimin de sağlam duramamasına alıştık ama bu sınırı aşıldığının göstergesi. Garson mevzusu ustaca sorunun içine iliştirilmiş. Röportajı izlemedim ama gazetelerde metni yayınlandı."Çok mütevazı bir insansınız. Gittiğiniz her yerde seviliyorsunuz. Bunu biz de görüyoruz. Geçtiğimiz hafta çıkan bir haberde; kızınızın Hollanda'da bir yerde çalıştığı, garsonluk yaptığı yazıyordu. Bunu da saygıyla karşılıyoruz. Haber doğruysa, bu mütevazılığınızı ailenize de aşıladığınızı görüyoruz. Şuraya gelmek istiyorum; bir altyapı hocası olarak, bu mütevazılık konusunda altyapı futbolcularına ne dersler veriyorsunuz?"
    Maç soru basın toplantısında maça dair soru yok mütevazilik ayağına senin kızın garsonluk yapıyormuşun ilanı var. En masum ifadeyle saçma soru. Bu ülkede her anlamda etik değerleri yitirdiğimiz için TSYD’nin basın konseyinden özür ya da kınama beklemeyelim. Yönetiminde arazilerin peşinde medyaya ayar vermek istemez. Hoca bu soruların arkası kesilsin istiyorsa önemsemeyecek örneğin “maça dair soru varsa alayım” diye kapatacak. Bize ne hocanın kızlarının garsonluğundan üniversite yıllarında part time işleri hangimiz yapmadık. Ayrıca alın teriyle kazanılan para/yapılan iş kutsaldır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir