22 Ekim 2016 Cumartesi

Bruma Gol Atamadığında Görüntü Bu Mu, Galatasaray 0-1 Trabzonspor


Antalyaspor maçının 2. yarısında bir isyan vardı, 45'de gelen oyuncu değişiklikleri ve oluşan taktiksel esneklikle birlikte geri çevirdiğimiz bir maç oynadık. Trabzonspor maçının ilk yarısında da senaryo aynıydı, 2. yarıda bu isyanı bekliyordum ama gerçekleşmedi. Aramadık değil, Trabzonspor duvar ördü ve biz bu duvarı aşmak için aradık, çabaladık ama yetersiz. Mesele de bundan öte, 50 bin taraftar diyoruz ama tribünler oyuna hiç dahil olmadı, takımı ateşlemedi. Oysa ilk isyan orada başlayacak, sonra takıma yansıyacak ama Antalyaspor maçına gire 10 bin daha fazla taraftar vardı ama o etkinin öyle uzağındaydık ki.

Yanıldım, bunu dile getirerek başlayayım. 11 tahminim doğruydu, Cavanda ve Podolski'nin maçta 11 başlaması gerektiğini dile getirdim ki öyle de oldu ama Cavanda & Podolski o etkiyi sağlamadı. E bir de Sneijder'in hazır olmaması derken, biz bütün maç Sneijder ve Podolski'yi taşımaya çalıştık sanki. Sneijder kendisini sola attı ve orada kaldı, gücüyle bildiğimiz Podolski'nin ise ayakta kalabildiği tek pozisyon yok. Podolski'ye de 90 dakika dayandık, bir de bu nokta var. 

70'e kadar bekliyoruz, oyuncu değiştirelim diye. 45'de gelmişti Antalyaspor maçında hamleler, burada ise 70. dakikaya kadar bekledik. Mağlubiyeti bu anlamda Riekerink'e yazıyorum, o da bizler gibi izledi bu durumu. Yasin Öztekin'i tercih ederdim mesela, sonrasında Sinan Gümüş hamlesini de gerçekleştirirdim ve Josue'yle de hareketlilik sağlayabilirdim ama bunları daha erken yapardım. Organize olamıyoruz, tamamen bireysel yeteneklerin ne yapacağıyla alakalı bir hücumumuz var. Bruma sağ olsun 90 dakika zorladı, bir de buna Tolga Ciğerci'yi ekleyeyim ama 3. bir isim yok. En azından kanatlardan gelelim, Eren Derdiyok'u kullanalım derdim ama orta yapmıyor diye eleştirdiğim Carole dışında orta yapan da yok.

Topun bizde kalma oranı yüzde 72'leri bulmuş olabilir ama bir hücum akışkanlığı yok ki. Hücumun bir planı yok gibi, bireysel silahlarla ayakta kalmaya çalışan bir takım. Sneijder kendini sola kitledi mesela, kim kuracak bu oyunu, kim sorumluluk alacak? Tolga Ciğerci hem savunmada hem hücumda var, sonra şut attı diye kızılıyor. Başka vuran yok ki, haliyle deniyor ve sorumluluk alıyor. Selçuk İnan'ı da piyasada pek göremedim, Sneijder zaten hiç olmadı derken Bruma'ya baktık, onun da elinden geleni yaptığını düşünüyorum. Rakip ceza sahası çevresinde bir hücum organizasyonu yok yani, kaçan pozisyonlar var ama bir organizasyon dahilinde değil, kaçan şutlar anlamında.

Trabzonspor geldiğinde rahat geldi ama bunu çok fazla denemediler. Herkes topun arkasındaydı, 1-0'ın ardından da işin tamamen savunma yönündeydiler. Cavanda'nın tarafını iyi kullandılar yine de, özellikle ilk yarıda oradan etkileri vardı ama buldukları tek pozisyonu gole çevirdiler, sonrasında da sadece savunma diyerek beklemeye geçtiler. Açamadık biz de Trabzonspor'u, topa sahip olduk, pas yaptık, bol bol şut denedik, Onur Kıvrak'ın da devleştiği anlar oldu ama bir hücum planı veya organizasyonu yok. Belki pozisyon çok vermedik ama yenen gol savunmamızın hatası ki Chedjou & Semih Kaya ikilisinden beklenen görüntü. Rakibin de zaten 1-0'ın ardından çok fazla pozisyon bulma niyeti yoktu. Kötü gidişatları var ve Galatasaray'a ters gelen bir Ersun Yanal. Tarife değişmedi yani.

Eren Derdiyok'un son dakikada kaçırdığı gole üzüldüm ama, onun dışında mağlubiyeti de hak ettik diye düşünüyorum. Umarım dersler alınmıştır ve hücum yönünde bazı şeyler düşünülür. Buna taktik esneklikte dahil, hücum akmıyor maalesef ki bu maçın sorunu da değil sadece, sezonun geneli böyle. 3-4 diye gidemiyor Galatasaray, maçlarını çok rahat koparamıyor, zorlanıyor. Defansif anlamda bazı sorunlar düzelse bile hücumu kaybetmeye başladık, sadece bireysel ayaklara bakar durumdayız..

3 yorum:

  1. 1-Eren atamazsa ne olacak diye yazmistim 3-4 mac once..Anlamlı bir hucum oyunumuz yok demistim 4-5 mac once simdi herkes gormeye basladi.
    2-JOR alt yapı maçı izler gibi izliyor.Bana donuk geldigini, insallah yanilirim diye yazdigimi hatirliyorum.80 de dejong nedir lutfen biri anlatsin? Yasini kimse anlatmadi mi bu adama? Brumanin sozlesmesinin bitecek olmasina bolca dua etmeli JOR.
    3-Dogru durust mal üretemeyen bir fabrikayi istediginiz kadar yenileyin ne fark eder? Yonetim yetkiyi aldı ama nasil daha iyi futbolcu imal edecek bunu bir turlu izah etmedi.Varsa yoksa borc konusuldu.Futbolcu yetistirmeyip elimize geceni 30 luk cileklere basacaksak borcsuz olsak ne yazar.10 sene sonra satacak sey kalmayinca katarli seyhe mi satacaz kulubu.Yoksa bunun mu önünü acmak istiyorlar ? Görecegiz...Ben umutlu degilim...
    4-Yedigimiz golde ilk basta Carole yanlis bir pas atiyor topu kaptiriyor.Defomuz ortada acilen kesilmeli.Carole kesilmedikce bu savurganligina devam edecektir.
    5-Ersun yanal ceza sahasina otobusu cekti acik oynamadi anti futbolla 3 puani aldi.İşte asmamiz gereken evirip cevirip döve döve yenmemiz gereken zihniyet bu.JOR a önerim bu otobus zihniyetine ozellikle calismasi.Yoksa bjk koparsa kendisine de yol gorunur.

    6-Blog sayfaniza verdiginiz emek ve yorumlarimizin yayinlanmasina izin verdiginiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ne demek, keşke herkes böyle güzel eleştiri yapsa. Hepsi başım üstüne :)

      Sil
  2. JOR gibi teknik adamlar sistemlerinden kolay kolay vazgeçmez. Rijkaard da böyleydi. Sadece yanıldığı nokta hazır olmayan sneijder ve podolskyi oynatması. Linnesi tek maçta bitirmesi gibi şeyler kendi hataları. Cavanda da henüz hazır değil ama hazır olabilmesi için oynaması lazım. Bir maçla herkez eleştiri odağı yağmış JOR`U daha iyi bilen varsa çıksın yönetsin takımı. Yenilen gol tamamen carole`un hatası bu tür hataları bu sezon çok yapmaya başladı topu kaptırdıgı gıbı adamını takıp etmıyor. Yapacak bişey yok kımse ıstemezdı bu puan kaybını daha iyisi olacaktır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir