13 Ekim 2016 Perşembe

Gençlerbirliği Maçında Sneijder'in Yokluğunda?


Gençlerbirliği maçında Sneijder'in olmayacağı kesinleşti. Bu durumda akla gelen sorular var, formasyon 4-4-2'ye mi dönecek yoksa 4-2-3-1 üzerinden devam ve Josue 11'e mi gibisinden. Geçen sezon bu sorunun cevabı yoktu mesela, Sneijder'in uzun ayrılıkları olmuş ve yeri doldurulamamıştı. Riekerink'in de dediği gibi, bu sezon işler farklı, bu alternatifler bunun için yaratıldı. Josue de o isimlerden biri, daha çok kanatlarda kullandık ama Sneijder'in 1 numaralı alternatifi kendisi.

4-4-2'de de Josue'yi kullanmak mümkün aslında. Gerek sol gerekse sağ tarafta, hareketli oyunuyla da bunu karşılar ama 4-4-2'den devam etmemiz durumunda sağ tarafta Yasin Öztekin & Sinan Gümüş ikilisinden birini izleriz. Bu da mümkün ve iyi bir tercih, formasyonun özü de zaten Podolski'nin forvet oynayabilmesi üzerine. Podolski "sol önde daha rahatım" diyor ama kendisini bu sezon daha çok ya sağ tarafta ya da forvette izlemek durumundayız. Bruma'nın solda etkisi büyük ya da Sneijder'i sol tarafa çekeceğimiz zamanları da sıklıkla izleyeceğiz.

Levski Sofya maçında 4-2-3-1 oynadık ve forvet arkasında Josue oynadı, iyi de performans gösterdi. Tek forvet Podolski'nin etkisini o kadar hissedemedik ama akıl işi bir asist yaptı Josue'ye. 4-2-3-1'i Gençlerbirliği maçında da devam ettireceksek forma bence Josue'nin olacak, forvetin arkasında oynayan isim Podolski olmaz ama 11'e yerleşecektir diye tahmin ediyorum. Yüzde 80 hazır olduğunu söylüyor, bana göre sağ tarafta yerini alır. Josue'nin de bu maçta göstereceği performansın gelecek anlamında önemli sorulara cevap vereceğini düşünüyorum.

4-4-2'yle devam etmemiz durumunda ise Podolski & Eren Derdiyok forvet hattının kanatlarında Bruma ve Yasin Öztekin & Sinan Gümüş ikilisinden biri oynar, Josue düşünülmez. Antalyaspor maçının 2. yarısında da böyle olmuştu ama 4-2-3-1'le devam edeceğimizi, gidişata göre bir değişiklik olabileceğini düşünüyorum.

Josue önemli bir alternatif, Beşiktaş maçında kaçırdığı golle hemen yargıyı kurmamak gerekiyor. Sezon içerisinde bunu daha çok anlayacağız ve Gençlerbirliği maçında da kendisini 11'de bekliyorum, ilk sınavı bu olacaktır. Neden transfer edildiğini anlatmak adına da önemli bir maç, kendisi için büyük bir fırsat..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir