9 Ekim 2016 Pazar

Hırslı, Oynamak İstediği de Açık


Hamit Altıntop, en son resmi golünü Aralık 2014'te Balçova Yaşamspor'a atmış. O günden bu güne herhangi bir hazırlık maçında dahi golü yok ki zaten çoğunlukla sakattı ama o sezon şampiyonlukta katkısı büyük. Melo'suz günlerde Melo'nun da üzerine çıkarak. Şöyle arttırayım, 4 sezonu var diyelim ve bu sezonların 2'sinde sakattı ama sahada kaldığı o 2 sezonda da kazanılan tüm başarılarda payı büyüktür. İlk sezonunda Şampiyonlar Ligi ve büyük maçlarda, üçüncü sezonunda ise Melo'suz anlarda.

Maddi konulara girmeyeceğim, kazandığı maaşı hak etti, etmedi mevzusunda. Geçmişi de bir kenara bırakalım, bugüne odaklanıyorum. Olan oldu, zamanı geri alma şansı yok ve şu aşamada geçmişi de sorgulamanın espirisi yok. Zaten çok konuştuk, söyledik, okuyanlar, takip edenler de ne düşündüğümü biliyor. Sezon başında Hamit Altıntop fedakarlıkta yaptı diyebiliriz, zorunluluktan kaynaklı bir durum da ama her iki aşamada da Hamit Altıntop akıllı davrandı, orası kesin.

Para için kalmadı, orası net. Oynamak istediği de açık, forma giyemeyeceğini anladığı zamanlarda gitmek için izin de istedi ama verilmedi. Teklifler vardı, takımda tutuldu. Hırslı, oynamak istiyor. Oyuna alınmadığı Rizespor maçında su şişesini tekmelemesi gibi, gecesi kadro dışı kaldı ama sabahı affedildi. Hırstı bu, oynama hırsı, istemesi güzel. Riekerink de hemen affetti, onun da böyle düşündüğünü düşünüyorum.

Levski Sofya maçında da beğendim Hamit Altıntop'u. 90 dakika sahada kaldı, iyi bir görüntü verdi. Hem oyunu yönlendirmesi, hem ön alanda yaptığı baskı, hem de oyuna kattığı akıl. Aklı büyük, futbol aklı hem de gerçek anlamda büyük. Gerek saha içi gerekse saha dışında, futbolla ilgili her aşamada büyük, ince ve doğru düşünüyor. Kullanılabilir yani, hemen kestirip atamayız. Takımda da kaldığına göre bunu düşünmek zorundayız, yeri olduğunu düşünüyorum. Sezon içerisinde de katkı sağladığı noktalar mutlaka olacak. Golle de dönmesi moral olmuştur, Aralık 2014'den bu yana golü yoktu.

Onun bulacağı şansı keşke Birhan Vatansever bulsaydı diyenleri de anlarım ama Hamit Altıntop'un da büyük tecrübe olduğunu düşünüyorum. Umarım düşünülenler sadece saha içerisinde sınırlı kalmaz, sonrası da düşünülüyordur, bu futbol aklından yararlanabiliriz..

2 yorum:

  1. kısa süre önce ''bunun adı fedakarlık mı oluyor'' demiştin hamit altıntop hakkında

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendi görüşümü yazmadım burada, fedakarlık ya da zorunluluk fark etmez diyorum. Düne bakmadım, bugünü konuştum. Mevcut, elde olan isimler üzerinden.

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir