26 Ekim 2016 Çarşamba

İlk Defa Bir Plan Vardı Ama Böyle Kaybetmek Üzücü


İlk yarıyla ilgili düşüncem şu, bu sezon ilk defa bir plan üzerine oynadığımızı gördüm. Başarılı da olduk ve ilk yarı istediğimiz gibi gitti. İki takımda benliğini arıyor, büyük savunma zafiyetleri var ve bunu daha iyi kullanan taraf biz olduk. Dentmon ve Sinan Güler'in takımını taşıdığı, Micov'un geri döndüğü ve Deon Thompson'un muhteşem mücadele ettiği bir ilk yarı. Her şey iyi gidiyordu ama bir Galatasaray klasiğidir, oyun içerisinde de istikrarı koruyamıyoruz.

İkinci yarı inşallah Maccabi serisi ile başlamaz derken o seri de geldi, sonrasında da bir daha geriye dönemedik. Hep oyun içinde kaldık, maçın sonuna kadar da bunu sürdürdük ama farkı Galatasaray'ın basit top kayıpları yarattı, neredeyse yarı yarıya fark olan top kayıpları. Oyun kurucu eksikliği burada devreye girer, takımı sakin tutamıyoruz, belli bir sistem içerisinde aynı istikrarda kalamıyoruz ve bir noktada o hücumlar da şuuru yitiriyor.

Maccabi ikinci yarıda neredeyse boş dönmedi, Galatasaray ise top kayıplarıyla geride kaldı ama Maccabi de savunamadı, bu sayede oyunun içinde kaldık ama 92 sayı attığımız Maccabi deplasmanında 98 sayı yiyerek kaybediyoruz. Bu da Galatasaray adına sezonun özetidir. Euroleague arenasında bu şekilde tutunmak imkansız. 

Yine de bu maç için faturayı Ergin Ataman'a kesemem. Bir konu dışında, o da Diebler ısrarı. En ufak hata yapan isim (Daye gibi) anında kenara gelebiliyor, Diebler konusunda ise ısrar vardı. Bundan önce oynanan maçlarda eleştirdiğim bir durumdu, Diebler gibi bir şutör var ama onun üzerinden çizilen tek bir hücum seti yok diye. Bugün o da vardı, ısrar ettik, top kullandırdık ama etkisini göremedim, anlamsız bir ısrar ve basit top kayıplarında onun da imzası var.

Bu maç özelinde faturayı hocaya kesemem dedim, genel konular dışında. Onu da her maç konuşuyoruz zaten, kötü kadro mühendisliği gibi. Maccabi maçı özelinde ise bir plan vardı, ilk defa gördüm ben bu planı. Kazanılamayacak bir deplasman da değildi ama savunma konusunun kaybettirdiği bir maç daha. Hücum anlamında hep işin içinde kaldık, Dentmon'u kazandığımız ve Micov'u geri döndürdüğümüz de bir maçtı. Bu anlamda kazanımlar da var, en azından istek ve çaba gibi ama kazanılabilecek bir maçtı, böyle kaybetmek üzüyor.

Dentmon konusunda ise, mevcut kadro içerisinde bu takımın birinci guard'ı o. Lig için de bu geçerli, kullanmalıyız ama Russ'un lig lisansının olduğu ortamda onun lig lisansı yok. Bugün düzen vardı, hücum anlamında da iyi işleyen. Dentmon'un önemli katkı verdiğini düşünüyorum, umarım bundan sonra ilk tercih o olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir