21 Ekim 2016 Cuma

Sinematik dünya #1; Hugh Jackman'a görkemli bir veda "Logan"


Galatasaray yazıyoruz, konuşuyoruz, yazmaya da devam edeceğiz. O konuda değişen bir nokta asla olmayacak ama biraz daha kendi adıma kişisel ögelere de yıkmak istedim işi, bazen de futbolun, sporun dışına çıkmak güzel olabilir. Bu anlamda da kendimle alakalı, takip ettiğim, içerisinde olduğum farklı noktaları da ara ara yazmak isterim. 

Marvel dünyası da biraz öyle, DC'nin karanlık dünyasına biraz uzağım ama Marvel'la alakalı işler anlamında fazlasıyla ilgili ve işin içerisindeyim. Ben de bunu önemli noktalarda bloga taşımaya karar verdim. Kısa kısa, özellikle de fimlerle alakalı noktalarda bir şeyler karalayalım ama tamamen kişisel zevklerimle alakalı bir durum, işin uzmanı falan asla değilim, o yüzden de usta işi yazılar beklemeyin.

Logan'ın fragmanıyla bu gerçekleşti aslında, yarattığı heyecan benim açımdan büyük oldu. Yorumlara, görüşlere baktığımda da herkes için bu geçerli. X-Men'le alakalı filmleri genel anlamda hayal kırıklığı olarak nitelendiririm ama X-Men First Class'ı farklı bir yere koyarım mesela. Wolverine olmadan bir X-Men filminin olabileceğini göstermelerinin yanında farklı bir işti ve o filmle birlikte de X-Men evreni bir anlamda yeniden başladı, farklı bir noktaya geldi. 

Logan'ın da fragmanından gördüğümüz kadarıyla yarattığı bir fark olacak, o da süper kahraman odağından öte hikayeyi temel almasından kaynaklı. Güçlü bir hikaye kurup, süper kahramanı da bu iyi hikayenin merkezine koymak esas nokta. Diğer süper kahraman filmlerini de düşünürsek bu da farklı bir iş olacaktır ve iyi olması durumunda da önümüzdeki yıllarda yeni tarzın bu olmasını bekleyebiliriz.

Old Man Logan'ı anlatıyorlar ama çizgi-romanı aynen filme uyarlamaları zaten imkansız. X-Men'in Fox'un elinde olması, Marvel'in ise kendi sinematik evreni olması gibi durumlar var. Yine de ilk fragmandan gördüğümüz kadarıyla anlatılacak hikaye mükemmel, Wolverine'e bir anlamda görkemli bir veda. Wolverine'nin solo filmleri de felaketti, bu anlamda Hugh Jackman gibi bir ismin hakkını yeterince veremediler (X-Men Origins - Wolverine'yi tamamen görmezden gelmek lazım) ama müthiş bir veda olacak.


Yaşlanan bir Wolverine izliyoruz, kendini iyileştirme gücünü kaybetmeye başlamış, yılların getirdiği tüm acıları vücudunda taşımaya başlayan, yıllarca ölümsüzlüğü bir lanet olarak gören ama sonun da geldiğini hissetmeye başlamış bir süper kahraman öyküsü. Patrick Stewart'ı da son kez Charles Xavier olarak izleyeceğiz. Onun da vedası olacak bu film, fragmandan da gördüğümüz kadarıyla yatağa bağlanmış, Logan'dan son kez yardım istiyor. 

Gördüğümüz kız çocuğu ise X23 ama Wolverine'nin klonu mu yoksa kızı mı bilemiyorum. Yine benim teorim, Profesör X'in bu kız çocuğunu Wolverine'ye emanet edeceğini ve hikayenin de bunun üzerinden şekillenecek gibi. Bir yol öyküsü aslında, bu da zaten bu filmi bir süper kahraman filmi olmasından öteye taşıyor ve hikayeyi ön plana çıkıyor. Bu filme yükselme nedenim de bu, fragmanı beni inanılmaz heyecanlandırdı ve Wolverine'e çok görkemli bir veda olacak. 

Ayrıca filmin adı sadece Logan, Wolverine ismi üzerinden de bir kaygıları yok. Her ne kadar X-Men filmleri üzerinden bir hayal kırıklığı senaryosu yazsam da, Wolverine denilince de aklımıza gelen ilk isim Hugh Jackman. Her ne kadar kendisinin hakkını yeterince verememiş olsalar bile ilk X-Men filminin 2000 yılında vizyona girdiğini düşünürsek ve bu filmde 2017'de vizyona gireceği için tam 17 yıl bu karaktere can verdi, bir anlamda Hugh Jackman ile Wolverine'yi benimsedik. Vedası bir o kadar görkemli ama aynı oranda da üzüntülü. Bundan sonrasını da merak ediyorum, X-Men First Class'ta Wolverine olmadan da bu işlerin yürüyebileceğini gösterdiler ama X-Men Apocalypse'de aynı oranda işi batırdılar (Wolverine'li bir sahne olmasına rağmen). Wolverine tahtı X23'e bırakacak, biz de hep birlikte yaşananlara şahit olacağız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir