8 Ekim 2016 Cumartesi

Maçın Hikayesi Mustafa Kapı, Levski Sofya 0-2 Galatasaray


Milli araları bu tip hazırlık maçlarıyla geçirmek güzel, bundan da ziyade olan ise maçın yayınının olması ve bunu izleyebilmemiz. İyi bir gidişat var, elimizde de geniş bir kadro. Bu isimleri izleyebiliyor olmamız lazım, o heyecanı bu aralarda kaybetmemek adına. Levski Sofya maçı bu anlamda çok güzel oldu, skordan da bağımsız, bazı futbolcuları (yeni pozisyonlarında da) kazanmak anlamında.

Galatasaray'ın topa sahip olmasıydı konu, topa sahip olunduğu sürece de sorun olmadı. Bu anlamda rahat bir maç çıkardık ve 90 dakika sahada kalan Hamit Altıntop'u da beğendim. Topa sahip olmamızda ve çabuk oynamamızda çok katkı verdi ki sakatlık etkisini üzerinden atmış, bir anlamda da golle döndü. Rotasyona dahil olabilirse ne ala diyelim, ekstra bir kazanım olur.

Podolski'yi forvet izlememiz lazım, kanatlardan ziyade. Tek forvet değil ama, ikili bir düzende. Fizik anlamda hazır değil ama onun adına da verimli bir maç oldu, yaptığı asist tam bir kalite. Bulduğunda atan ya da attıran bir isim, yüzdesi yüksek, inanılmaz bir bitiricilik ama mücadele yok, önde basmaz. Sahte 9 olması bir alternatif ama çift forvet oynayıp, Podolski'yi rakip ceza sahası içerisinde tutmak büyük avantaj.

4-2-3-1 izledik, Josue'nin de Sneijder'in rolünde takımı yönlendirebileceğini gördük. Daha hareketli de bir isim, ceza sahası koşuları var ki attığı gol de bunun üzerinden. Sinan Gümüş konusunda bir sıkıntı var ama, ayakta kalamıyor, mücadele anlamında çok düşüyor. 2. yarıda o da etki etti ama biraz daha güçlenmesi gerekiyor ve en kötüsü de isteğinin kaybolması. Onu kaybederse biter işte, mutlaka toparlanmalı. Antalyaspor maçının 2. yarısını da iyi geçirdi ama genel anlamda sezona iyi başlamadı.

Sol bek Linnes ve sol stoper Carole. Bunu da konuşmak lazım, bu isimlerin ilerleyen dönemde de yeni alternatif pozisyonları olabilir. Linnes'i ilk yarıda kötü görmüştüm ama ikinci yarıda etki ettiğini görmek mutlu etti. Hücum bindirmelerini iyi yaptı, tekniğiyle de etkili oldu. Kazanmak gerekiyor, değerli bir isim. Carole'nin sol stoper oynayabilirliği ise uzun zamandır konuşulan konu ama şu şartlarda imkansız. Stoper rotasyonu yoğun ve elde onun dışında bir sol bek yok ama oynayabilir bu pozisyonu, üzerinde durmak lazım. Tabii onun adına ölçü değil bu maç, rakip çok yüklenmedi.

Cavanda'yı da son olarak ekleyelim, yükselmeye başladığını görmek güzel, önemli bir isim. Özellikle ilk yarıda çok bindirdi ve başarılı oldu. İlk gol de aslında onun üzerinden geldi, bu maçlar fizik anlamda yükselmesi adına değerli. 

Maçın hikayesi ise Mustafa Kapı üzerinden tabii, genç bile değil henüz, çocuk yaşta. Şu yaşta kazandığı tecrübe çok büyük, henüz 14 yaşında. Bu Milli ara onun için de büyük bir fırsat oldu, umarım başladığı bu yolculuk mükemmel şekilde ilerler. Riekerink şans, bir şey yapmasa bile altyapı var dedirtiyor insanlara, dikkat ediyoruz, daha çok konuşuyoruz..

2 yorum:

  1. 18 eylulde rize macindan sonra bahsetmistim Hamiti unutmamak gerek.Daha sonra bir macta da oyuna alinmadigi icin cok sinirlenmisti bu aslinda iştahlı ve hazir oldugunu gosteriyordu JOR bunu hissedip BJK macinda 2.yari kullansaydi bence galip gelme ihtimalimiz daha yuksek olurdu.Hamitin oyun aklı görüşü tecrubesi Tolganın üstünde, cok iyi bir model olabilir Tolga ya.Orta sahayı rakibe kaptirmamak, sut ve iyi pas tehdidi ile kanatları rahatlatmak amacimiz oldugunda sahada olmali Hamit..Ben en cok Podolski, Sightorson, Eren beraberken neler olur onu merak ediyorum.Kagit ustunde cok umit vadediyor bu uclu.Birinde olmayan digerinde var.Eger calisirsa ligimizde cogu maci illa ki birisi kopartir.Gorecegiz bakalim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız yorumunuzda, bekleyelim görelim :)

      Sil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir