1 Aralık 2016 Perşembe

Mehmet Ekici & Galatasaray, Kadroda 8 Numaraya Alternatif Yok


Galatasaray adına yakın geçmişin hataları diye bir liste yapsam, Mehmet Ekici ve Tolgay Arslan gibi futbolculara üst sıralardan yer verebilirdim. Bu isimler öyle makul rakamlara Trabzonspor ve Beşiktaş tarafından transfer edildiler ki, aldıkları katkının da o rakamların üzerinde oldu. Yabancı kontenjanıyla da uğraşıyorduk üstelik ama böyle isimleri görmedik veya görmezden geldik. Haliyle de kayıp oldu. Ayrıca bu tarz gurbetçilerin de ülkemizde önemli işler yaptıklarını düşünüyorum, geneli böyle. Almanya'da potansiyel vaat eden ama beklentiyi karşılayamayan bu isimler, Türkiye'ye geldikten sonra aşama kaydediyorlar. Son örneği de Tolga Ciğerci ve yarattığı fark.

Mehmet Ekici'yi 1.5 milyon avro'ya transfer etmişti Trabzonspor ve 3. sezonuna girmiş durumda. Bu yıllar zarfında da Trabzonspor neredeyse her sezon kadrosunu sıfırladı, sürekli bir transfer yapabilme halindeydi derken bugünün ekonomik tablosu ortaya çıktı. Çoğu transferi hatalıydı, gereksiz maliyet içerdi ama Mehmet Ekici belki de en istikrarlıları oldu, makul bir hamleydi. Adını duyurdu, kafasını kaldırdı ama ayağa kalktığını yine de düşünmüyorum, Trabzonspor'un kaosla geçen yılları zarfında onun da kaybolup gittiği zamanlar oldu, sakatlık dönemleri de derken bugüne bakınca beklentinin aşağısında. Trabzonspor'un kaosla geçen zamanı zarfında kaybolmaya da yakın.

Yaşı 26, o da uzun zamandır bildiğimiz, takip ettiğimiz isim ve bilmeyen yaşını daha büyük bekler. Öyle değil işte, sezon sonunda da sözleşmesi bitiyor. Trabzonspor'da sözleşme yeniler mi bilinmez ama Galatasaray'da görmek isteyebileceğim alternatiflerden biri. Sezon sonunda bonservisi olmayan bir Mehmet Ekici için kimsenin hayır diyeceğini düşünmüyorum. Hem Selçuk İnan hem de Sneijder adına iyi bir alternatif. Selçuk İnan'dan daha iyi bir isim değil ama Selçuk İnan'ı alternatif altına alacak, ilerleyen dönemde de onun yerini alabilmesi anlamında beklentimin olacağı bir futbolcu.

Şu sıralarda Josue'den bekliyoruz bu alternatif yaratma durumunu ama 10 numara özellikli bir isim o, Mehmet Ekici ise 8 numara özelliğinde. Tolga Ciğerci 6-8 arası diyoruz, Nigel De Jong 6, Selçuk İnan ise 8. Hamit Altıntop'u alternatif anlamında yazabiliyoruz ancak, aslında orta saha için şu an bile bir alternatif boşluğu var. Josue'nin 8'i kaldırabileceğini sanmıyorum, en azından görmüş olduk. Daha çok 10 numara ve kanatlar adına alternatif gibi görünüyor, Özellikle 8 numara anlamında bir isim daha isterdim mevcut kadroda. Nuri Şahin'i bu yüzden yazmıştım, Mehmet Ekici'yi de sezon sonu için yine bu yüzden yazıyorum.

Potansiyeli ve yeteneği de daha üstte, şu an Trabzonspor'da bunu karşılayamıyor. Galatasaray'da yapabilir diyorum, oyun görüşü, pas yeteneği, şut özelliği kıymetli. Yaşı da malum, uzun süre fayda da mümkün olacaktır, böyle bir girişim yapılmasını isterim. Sözleşmesi bitiyor, talipleri olacaktır ki mutlaka düşünmek lazım..

3 yorum:

  1. O değilde seni takip eden benim gibi birçok arakadaş var çoğumuz paylaşımlarına yorumlar yapıyoruz. Bence artık takipçilerin arasından seçtiklerinle yada sırayla onlarla röportaj yapmalısın. :)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir