25 Ekim 2016 Salı

Nigel De Jong ve Serdar Aziz'e Nihayetinde Merhaba


Dersimspor maçı güzel olacak, buna eminim. Türkiye Kupası'nın son yıllarda Galatasaray adına bir güzelliği var, rotasyon adına önemli isimleri bu kupa sayesinde kazanıyor. Son 3 yılda da kupanın kazananı oluyoruz, hem bu anlamda, hem de genel anlamda Türkiye Kupası'yla alakalı Galatasaray'ın ağırlığı çok büyük. İçinde olduğumuz sezonda da bu kupayı hedef olarak görüyorum, Avrupa'da olmadığımız bir sezon ve yorgunluk gibi bir bahanenin arkasına sığınamayız.

Derin rotasyon izleyeceğiz, bu imkan var. Bazı futbolcuları henüz göremedik, Nigel De Jong ve Serdar Aziz gibi. Keşke Sigthorsson'u da izleyebilme imkanı olsaydı, maalesef sakatlığının üzerine 3 haftada daha ekledi. Ayrıca Cavanda ve Podolski gibi isimlerin de maç eksiğini gidermek adına çok önemli, bu yüzden rotasyonun dibine ineceğiz ama çok fazla da gençleşmeyeceğiz gibi 11'de. Şöyle düşünüyorum;

Cenk
Cavanda Serdar Semih Linnes
Nigel Hamit
Sinan Josue Yasin
Podolski

Keyifli de bir 11 olur ama Riekerink böyle mi düşünür bilmem. Savunmanın yeri kesin, hatta orta sahanın ama hücum yönünde bazı genç isimleri de 11'de görebiliriz diye düşünüyorum. Belki Yasin Öztekin ve Podolski oynamaz, Josue ve Sinan Gümüş bence kesin. 

Riekerink'in de Nigel De Jong'u 11'e yerleştirmeyi düşündüğünü okuyorum, o işin içine girerse belki de düzen değişecek. 4-3-3 gibi bir format olabilir ama o durumda Sneijder veya Podolski'den biri kulübeye kaymak durumunda sanki. Tolga Ciğerci'den zaten vazgeçemezsiniz, Selçuk İnan'ı da kesmeyecektir. Farklı planlar var, görmek lazım. Bu maçlar önemli, belki ölçü değil ama en azından görmek, rotasyona yeni isimler katabilmek anlamında..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir