12 Ekim 2016 Çarşamba

SC Nostalji #63; Ahmet Yıldırım


Sessiz, sakin ve derinden katkı veren futbolcuları seviyorum, Ahmet Yıldırım da öyle. 99-2000 kadrosundan futbolcuları saymaya başladığımızda sıra Ahmet Yıldırım'a kolay gelmez ama o müthiş kadronun rotasyonunda kıymetli bir yeri vardı. Fatih Terim çok severdi bu tarz joker adamları, Ahmet Yıldırım da o isimlerden biri işte.
Sol bek, sol stoper, orta saha gibi pozisyonlarda oynadı, üstelik her şans bulduğunda da mutlaka katkı verir, "şu kadar maçtır oynamıyordu" denilmezdi.

İstanbulspor'dan transfer edilmişti Ahmet Yıldırım. O dönem İstanbulspor'dan Ahmet Yıldırım, Mehmet Yozgatlı ve Saffet Akyüz gibi isimler transfer edilmişti. Halilagiç ve Nesim Özgür gibi isimlerin de transferi ihtimal dahilindeydi ama anlaşılamadı bu isimlerden. Hatırlıyorum, Cem Uzan'ın Galatasaray'a bir güzelliğiydi bu, büyük kolaylık sağlamıştı transferler için. Halilagiç ise Beşiktaş'a, Nesim Özgür Trabzonspor'a gitmişti. Belki de onlar da Uefa kadrosunda olabilirlerdi, bir de şimdi sormak lazım onlara.

Saffet Akyüz'dü aslında asıl beklenti duyulan futbolcu ama Ahmet Yıldırım tek katkı veren isim oldu diyebilirim. Mehmet Yozgatlı'nın da gelişimi Galatasaray'dan sonra başladı mesela, biz çok fazla katkı alabildik diyemem. Ahmet Yıldırım'ı da bu anlamda ayırırım, sessiz ve sakin bir isimdi, çok derinden, güzel bir katkı verdi ki beklentileri de bir hayli aşmıştı.

Buna rağmen sadece 2 sezon Galatasaray formasını giyebildi, o anlamda da ilginç bir hikaye var. Lucescu'nun Galatasaray'ında da ilk sezon rotasyonu içerisinde aynı katkıyı veriyordu ama 2001-2002 sezonuna girerken Ayhan Akman'ın Galatasaray'a transferinde Beşiktaş'a takas olarak gönderildi. Lucescu kendisini beğenmiyor gözüyle bakıyorduk ama 2002-2003 sezonunda, Beşiktaş'ın hala unutulmayan 100. yıl kadrosunda da 3-5-2'nin olmazsa olmazlarından biriydi ve bu katkıyı alan da Lucescu'dur. Galatasaray'dan sonra Beşiktaş kariyeri de gayet iyi geçmiştir, devamında ise yaşanan düşüş, minik bir Anadolu turu.

Çok kısa bir süre zarfında muhteşem bir futbolu vardı. 1999-2004 yılları arasında diyebiliriz buna. Galatasaray'a geldiğinde 25 yaşındaydı, 30 yaşına kadar da maksimumu verdi ve o 5 yıl Ahmet Yıldırım açısından hem Galatasaray hem Beşiktaş özelinde mükemmel geçti. Ama Galatasaray'la daha çok anılır ve Ayhan Akman transferinde de Galatasaray kötü bir iş yaptı diye asla diyemeyiz. Savunma yönü yüksek olmasına rağmen teknik özellikleri vardı, oyun görüşü, oyun aklına inandığım isimlerdendi ve birçok pozisyonda da oynayabiliyordu. Sol stoper, sol bek ve orta saha oynadığında da katkı aldık, gerekeni yapmıştır ve Galatasaray'ın da iyi hatırladığı isimlerden biri olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir