18 Ekim 2016 Salı

Seyreyle Maziyi #12; Bu Ortamda Rijkaard'dan Başarı Bekledik İşte


2009-2010 sezonu, Frank Rijkaard'lı Galatasaray. Rijkaard üzerine uzun uzun yazılır, ne yapıldı, ne yapılamadı gibisinden. Rijkaard'ın teknik direktör olarak getirilmesinden gireriz, Rijkaard'ın eline ne verildi ki başarı beklenildi sorusundan da çıkarız. Çok derin konu, bugün biraz yüzeysel geçelim. Şu kadroyu görünce yazmak istedim, anıların biraz tazelenmesi açısından.

2009-2010 sezonunun 34. hafta maçı bu, Gençlerbirliği deplasmanına gidiyoruz. Formalite maçı da değil bu arada, lig 3.'lüğü açısından önemli bir karşılaşma. Beşiktaş'ın önünde averajla 3. olduk, her iki takımın da 64 puanı vardı lig bittiğinde. Son haftalara da baktığımızda her iki takımın birbirine ikramlarına şahit olduk, karşılıklı puan kayıpları derken, bir anlamda Beşiktaş bize 3.'lüğü hediye etti diyebilirim.

Biz Gençlerbirliği deplasmanına çıkıyorduk son hafta, Beşiktaş ise Bursaspor deplasmanına. O sezon Bursaspor şampiyon oldu, ben ise bu maçı izleyemedim maalesef. Fenerbahçe - Trabzonspor maçına bakıyorduk, çoğumuz da bu maçı izlememiştir zaten. 3-1 kaybettiğimizi hatırlıyorum, Emre Çolak atmıştı hatta bizim golü ama inanın özeti dahi izlemedim, maç içerisinde ne oldu ne bitti bilmiyorum. Beşiktaş'ın da Bursaspor deplasmanında kaybetmesi sonrasında 3. olmuştuk ama o sezon yaşanan şampiyonluk yarışı içerisinde bunun bir önemi yok tabii.

Kadroya dikkat çekmek istiyorum ben, bir formalite maçı değil ama ilk 11'e bakar mısınız? Tek yabancıyla oynuyoruz, o da kanat olan Giovani Dos Santos'u forvet kullanarak. Emre Çolak sağ tarafta, daha çok sol bek denediği Caner Erkin ise sağ tarafta. Orta saha zaten evlere şenlik, Cumhur Yılmaztürk'ü eminim ki hatırlamayanlar çıkacaktır. Mustafa Sarp & Barış Özbek'le oyun kurmaya çalışmışız, Rijkaard'ın 4-3-3'ünden bahsediyoruz.

Sağ bek Uğur Uçar solda, Sabri Sarıoğlu bek, Gökhan Zan & Servet Çetin tandemi ve kalede Aykut Erçetin. Arda Turan, Baros, Jo, Elano, Neill, Kewell gibi isimler ise yok, firari. Formalite maçı ama kadronun içi öylesine boşaltılmış ki. Şu 11'in anlattığı ise gelecek sezonun resmi niteliğinde. Bu ortamda Rijkaard'dan başarı bekledik işte..

1 yorum:

  1. arda turan bu maça kulübede başlayıp sonradan oyuna girmişti. caner sol uğur sol bek, emre sol sabri sağ açıkta; cumhur'un yerine de mustafa sarp ve barış özbek bir adım geri çekilerek arda oynatılabilirdi. gio haricinde herkesin daha rahat ettiği mevkilerde cumhur yerine arda'yla başlansa skor da farklı olabilirdi. elbette tüm bunlar ''rijkaard'a ne verildi de ne isteniyor''u değiştirmez, mağlubiyete rağmen beşiktaş da üçüncülüğü ikram etti ama 3 puan 3 puandır. bu arada maçın skoru 3-1 değil 2-1. emre frikikten yazıp 1-1'e getirmişti.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir